​Tihomir Kostadinov priamo z Eura: Škoda, že debut nebol bodový

​Tihomir Kostadinov priamo z Eura: Škoda, že debut nebol bodový

S Tihomirom Kostadinovom, stredopoliarom MFK Ružomberok, sme sa spojili po zápase Rakúska so Severným Macedónskom (3:1), aby sme sa ho spýtali na bezprostredné pocity po stretnutí.

Nebol to zápas ako iné. Z pohľadu Fortuna ligy mal punc výnimočnosti. V druhom polčase nedeľného duelu „C“ skupiny ME 2020 vo futbale Rakúsko – Severné Macedónsko (1:3) debutovali na šampionáte hneď dvaja futbalisti Fortuna ligy. V 63. min prišiel na trávnik stredopoliar MFK Ružomberok Tihomir Kostadinov a päť minút pred koncom vybehol na svoju premiéru na Eure aj útočník Spartaka Trnava Milan Ristovski. „Prehra mrzí, no debut nás oboch potešil,“ prezradil v rozhovore pre fortunaliga.sk 25-ročný Tihomir Kostadinov.   

Ako hodnotíš svoj debut na Eure?   

Som veľmi šťastný zaň, byť súčasťou svojho tímu na vrcholnom šampionáte je snom každého futbalistu. Byť súčasťou najlepších tímov Európy je pre Severné Macedónsko veľká vec. Mrzí nás úvodná prehra, najmä góly, čo sme dostali na konci zápasu. 

Aká je atmosféra na šampionáte?   

Úžasná. Škoda len, že nemôžu byť na štadiónoch fanúšikovia v plnom počte. Nás však naši fanúšikovia hnali dopredu celý zápas, bol to fantastický pocit, boli úžasní.   

Aký je cieľ Severného Macedónska na Eure?   

Náš cieľ je postup zo skupiny. Za týmto si pôjdeme, v prvom zápase sme prehrali, do ďalších zápasov dáme všetko, aby sme získali body potrebné k postupu. Veríme, že sa nám to podarí.   

Sledovali ste kolaps dánskeho futbalistu Eriksena? Krv tuhla v žilách...   

Nevideli sme to naživo, v tom čase sme mali tréning. Až po ňom sme si to pozreli, veľmi nás to zasiahlo, našťastie je Eriksen v poriadku. Keď sa niečo také stane, nikto nemyslí na futbal, zdravie je to najdôležitejšie, všetci sme boli mysľou s dánskym futbalistom. Tento príbeh mal šťastný koniec, chvalabohu. Veríme, že sa Eriksen dá čoskoro dokopy a futbal mu bude robiť radosť naďalej.   

S Milanom Ristovskim tvoríte fortunaligové duo v národnom tíme. Čo na to hovoríš?   

S Milanom sa poznám veľmi dlho, je skvelé, že môžeme byť v jednom tíme a je skvelé, že obaja hráme slovenskú Fortuna ligu. Navyše, obaja sme debutovali na Eure v tom istom zápase, obaja sme striedali. Gratulujem mu za debut, škoda, že nebol víťazný.

Debut Tiha Kostadinova (MFK Ružomberok) na Euro 2020 v 63. min zápasu Rakúsko - Sev. Macedónsko

Debut Milana Ristovskeho (Spartak Trnava) na Euro 2020 v 86.min zápasu Rakúsko - Severné Macedónsko