Vittek: V úlohe experta sa cítim dobre. Objektívna kritika môže len prospieť

Vittek: V úlohe experta sa cítim dobre. Objektívna kritika môže len prospieť

Róbert Vittek vymenil kopačky za mikrofón. Čoraz častejšie sa objavuje v úlohe futbalového experta a v rovnakej pozícii ho diváci čoskoro uvidia pri Fortuna lige aj vo vysielaní televíznych staníc skupiny Markíza.

Róbert Vittek nepochybne patrí medzi slovenské futbalové ikony. Aktívnu kariéru ukončil už pred piatimi rokmi, ale ako hovorí, futbal je láska na celý život a aj jeho súčasné aktivity sa točia najmä okolo tohto športu. „Futbal pre mňa znamená veľa. Je to moja láska nekonečná a dal mi v živote mnohé priateľstvá, kamarátov, krásne zážitky a určite aj veľké emócie," hovorí jeden z najlepších strelcov v histórii slovenského futbalu.

Vittek zavesil kopačky na klinec v roku 2016 a priznáva, že je veľký rozdiel vo vnímaní futbalu zo štúdia v porovnaní s tým, keď bol priamym aktérom. „Tak samozrejme už futbal neprežívam tak, ako keď som bol aktívny hráč. Nedá sa to porovnať, keď ste v priamom dianí a v stopercentnom nasadení...po konci kariéry sa ten rytmus spomalí, ale keď sú kvalitné zápasy s kvalitnými fanúšikmi, dokáže vás to opäť do toho vtiahnuť a dokážem to precítiť tak, ako keď som hrával," vysvetlil bývalý futbalista.

Zápasy s vysokým nábojom však môžeme vidieť aj v našej najvyššej súťaži. Vitteka mrzí, že počas pandémie sme o takéto stretnutia boli ochudobnení. „Určite sa nájdu zápasy aj v našej lige, ktoré tieto kritériá spĺňajú. Posledný rok to bohužiaľ vzhľadom na pandemickú situáciu nebolo dovolené, ale verím, že budúca sezóna už bude aj s fanúšikmi," nádeja sa bývalý kanonier a dodáva: „Futbal sa robí pre ľudí a tí tomu takpovediac dávajú zrkadlo." Róbert Vittek z očí futbalovej verejnosti nezišiel ani po konci kariéry. 

Pravidelne sa objavuje na obrazovkách v úlohe futbalového experta. „Musím sa priznať, že táto úloha ma naozaj baví, sedí mi a mám veľmi dobrú spätnú väzbu od ľudí. Celkom ma to napĺňa a rád by som v tom pokračoval aj v budúcnosti. Je to veľmi zaujímavé byť na druhej strane, aj keď človek niekedy musí byť k hráčom viac kritický. Pre mňa je to o to ťažšie, že s niektorými som ešte hrával. Musím ich hodnotiť, no snažím sa byť objektívny a hlavne to chcem podať tak, ako to cítim, od srdca. Netreba nad tým zbytočne filozofovať. Myslím si, že takto to ľudia majú radi," hovorí Vittek.