Trénerské zmeny u fortunaligistov

Trénerské zmeny u fortunaligistov

S trénerskými zmenami sa na začiatku júna roztrhlo u fortunaligistov vrece. Prinášame prehľad doterajších zmien kormidelníkov v mužstvách najvyššej slovenskej ligy.

Pohronie povedie Gergely Geri   

Futbalistov FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Źdaňa povedie v nasledujúcej sezóne tréner Gergely Geri. Bývalý kouč Podbrezovej, Nitry či Serede nahradil Jana Kameníka. V stredu o tom informoval fortunaligista na facebooku. Geri v závere predchádzajúceho ročníka FL viedol Sereď, do ktorej prišiel po dvojmesačnej anabáze v maďarskom Diósgyőri. V úvode sezóny pôsobil v Nitre. Kameník prišiel do FK Pohronie pred sezónou a mužstvo doviedol na 9. miesto v tabuľke.  

Čech Šustr novým trénerom Senice

Novým trénerom futbalistov FK Senica sa stal Čech Pavel Šustr. Vo funkcii nahradil Karola Praženicu. V stredu o tom informoval oficiálny web fortunaligistu. Štyridsaťšesťročný Šustr v minulsoti pôsobil ako asistent trénera v českých reprezentáciách do 16 a 17 rokov, predtým v Zbrojovke Brno. Od roku 2019 viedol Prostějov. Senica obsadila v predchádzajúcej sezóne Fortuna ligy predposledné 11. miesto, v baráži o udržanie sa zdolala  druholigovú Banskú Bystricu po výsledkoch 2:1 vonku a 1:1 doma.     

Peter Hlinka novým trénerom AS Trenčín

Bývalý slovenský reprezentant Peter Hlinka sa v stredu stal novým trénerom futbalistov AS Trenčín. S fortunaligovým klubom sa dohodol na ročnom kontrakte. Informovala o tom oficiálna stránka AS. V závere predchádzajúcej sezóny viedol Trenčanov dočasný kouč Juraj Ančic po aprílovom odvolaní Belgičana Stijna Vrevena. Štyridsaťdvaročný Hlinka pôsobil ako hlavný tréner v nižšej rakúskej súťaži v klube First Vienna FC. Momentálne končí štúdium najvyššej trénerskej licencie v Rakúsku. Bývalý stredopoliar odohral v národnom drese takmer tri desiatky zápasov. Skoro celú kariéru absolvoval v najvyššej rakúskej súťaži. Okrem pôsobenia vo viedenských kluboch Rapid a Austria hral za Sturm Graz a Bregenz. V rakúskej lige nastúpil na 334 zápasov. Jeden rok strávil v druholigovom nemeckom Augsburgu.   

Németh bude trénerom Dunajskej Stredy aj v nasledujúcej sezóne      

Futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda povedie aj v nasledujúcej sezóne Antal Németh. Štyridsaťsedemročný maďarský tréner nahradil Bernda Storcka v závere predchádzajúceho ročníka Fortuna ligy a z piatich zápasov si pripísal štyri víťazstvá a remízu. V klube pôsobí už od minulého júna, keď sa stal asistentom Storcka.       

"Toto poverenie považujem za veľkú česť a výzvu v jednom. Mužstvo DAC v posledných rokoch neustále napreduje, niekedy väčšími, inokedy menšími krokmi. Spolu s kolegami z realizačného tímu odovzdáme všetky naše sily a vedomosti a s pokorou budeme pracovať, aby sa tento proces nezastavil a aby krivka klubu naďalej smerovala nahor. Keď si predstavím našu hru, vidím pred sebou bojovný, dynamický tím. Pevne verím, že po pandémii sa hráči, tréneri, vedenie klubu aj fanúšikovia budeme spoločne radovať z úspechov DAC," vyhlásil Németh pre klubový web.       

Spoločne s Némethom pokračujú pri mužstve aj tréner brankárov Martin Raška a kondičný tréner Csaba Gábriš. Klub hľadá ešte posilu na pozíciu prvého asistenta.

Už na konci mája sme vás takisto informovali o zmene na trénerskom poste MFK Ružomberok, keď skončila dvojica Ján Haspra – Marek Sapara a nahradili ich Peter Struhár a Peter Tomko.