Oslavy belasých, o Európu Sereď a do baráže Senica

Oslavy belasých, o Európu Sereď a do baráže Senica

Posledné, 10. kolo nadstavby Fortuna ligy zodpovedalo na posledné otázky. O pohárovú Európu zabojuje Sereď, do baráže o Fortuna ligu ide Senica.

Na Tehelnom poli oslavy belasých   

Majstrovský ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v poslednom tohtosezónnom zápase na domácom ihrisku nad AS Trenčín tesne 2:1. O výsledok sa strachoval, a to aj napriek tomu, že už v 8. min viedol 2:0. Po skončení zápasu už naplno vypukli belasé oslavy. Záverečný ceremoniál si futbalisti užívali a o pohľad na majstrovskú trofej pre víťaza Fortuna ligy s názvom Esencia hry sa mohli podeliť aj s päťstovkou fanúšikov, ktorí mohli navštíviť zápas na Tehelnom poli. Slovan ovládol Fortuna ligu tretí raz za sebou a teší sa zo zlatého hetriku. 

  

O pohárovú Európu zabojuje Sereď   

ŠKF Sereď zdolal v poslednom zápase na ihrisku v Zlatých Moravciach Senicu 4:1 a vybojoval si tak účasť  v play-off o Európsku konferenčnú ligu. Pomohli mu k tomu aj futbalisti Ružomberka, ktorí prehrali v Pohroní 0:1. V semifinále play-off o pohárovú Európu narazí Sereď na Žilinu a na tú to Sereď vie. V oboch zápasoch aktuálneho ročníka Fortuna ligy so šošonmi bodovala, v prvom vyhrala 3:2, v druhom sa zrodila bezgólová remíza. V druhom zápase semifinále play-off o Európsku konferenčnú ligu privíta piaty tím tabuľky FC ViOn šiesty Trenčín. Oba zápasy sa budú hrať v utorok o 19:00.   

Do baráže Senica   

V poslednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy sa rozhodlo aj o tom, kto pôjde definitívne do baráže o Fortuna ligu. Senica to mala vo vlastných rukách, to by však musela so Sereďou zvíťaziť a keďže prehrala 1:4, dala príležitosť Michalovciam. Východniari sa jej chopili, zdolali Nitru na jej ihrisku presvedčivo 4:0 a zachránili sa vo Fortuna lige. Do baráže tak ide Senica a v dvojzápase sa stretne s druhým celkom 2. ligy, ktorým je Banská Bystrica. Prvý zápas sa hrá v utorok o 17:00, výhodu domáceho prostredia bude mať účastník 2. ligy a odveta je na programe v piatok v Senici, rovnako o 17:00.   

Play-off o Európsku konferenčnú ligu    

Semifinále 1 /utorok 25.5. o 19:00/: MŠK Žilina (4. tím) –ŠKF Sereď (7. tím)  

Semifinále 2 /utorok 25.5. o 19:00/: ViOn Z. Moravce (5. tím) – AS Trenčín (6. tím)  

Finále /piatok 28.5. o 19:00/: víťaz semifinále 1/2 – víťaz semifinále 1/2    

Baráž o Fortuna ligu:    

1.zápas /utorok 25.5. o 17:00/: Dukla Banská Bystrica – FK  Senica 

Odveta /piatok 28.5. o 17:00/: FK  Senica - Dukla Banská Bystrica