​Štyri mužstvá sa popasujú o poslednú európsku miestenku

​Štyri mužstvá sa popasujú o poslednú európsku miestenku

Víťazstvo Slovana Bratislava vo finále Slovnaft Cupu 2020/21 znamená nielen zisk double pre belasých, ale aj to, že sa bude hrať v našej lige play-off o UEFA Európsku konferenčnú ligu.

Slovan Bratislava obhájil zisk double z minulej sezóny. Vo finále Slovnaft Cupu zdolal Žilinu 2:1 po predĺžení. Víťazstvo belasých znamená aj to, že sa opäť bude hrať vo Fortuna lige play-off o poslednú miestenku v rámci európskych pohárových súťaží. Play-off sa týka tímov, ktoré skončia po poslednom kole nadstavbovej časti na 4. - 7. mieste tabuľky. 

TAKTO SA BUDE HRAŤ PLAY-OFF O FUTBALOVÚ EURÓPU   

V rámci play-off o novovzniknutú UEFA Európsku konferenčnú ligu čakajú fanúšikov futbalu ešte tri zápasy. Štvrtý tím tabuľky po skončení posledného kola Fortuna ligy, ktorým bude s určitosťou porazený finalista z pohára MŠK Žilina, sa stretne v prvom semifinále so siedmym, resp. s víťazom skupiny o udržanie sa a piate mužstvo tabuľky vyzve v druhom semifinále šiesty tím. V tomto prípade už je jasné, že sa stretne ViOn Zlaté Moravce s Trenčínom. Koho vyzvú Žilinčania zatiaľ známe nie je, je však isté, že to bude jeden z dvojice MFK Ružomberok – ŠKF Sereď. Obe semifinále sú na programe v utorok 25. mája o 19:00, výhodu domáceho prostredia budú mať tímy, ktoré sú vyššie postavené v tabuľke. V piatok 28. mája je naplánované finále play-off, v ktorom sa stretnú víťazi utorkových semifinále. Opäť platí, že doma bude hrať vyššie postavený tím v tabuľke. Play-off o Európsku konferenčnú ligu si môžu fanúšikovia pozrieť prostredníctvom živého internetového vysielania na ifortuna.sk.   

V BARÁŽI O FORTUNALIGOVÚ PRÍSLUŠNOSŤ   

Našu ligu čakajú ešte dva dôležité súboje o to, kto bude hrať Fortuna ligu v budúcej sezóne. V baráži o Fortuna ligu sa stretne predposledný tím tabuľky Fortuna ligy s druhým tímom 2. ligy, ktorým je MFK Dukla Banská Bystrica. Kto z fortunaligistov Duklu vyzve, zatiaľ známe nie je. Až do posledného kola je to v dolnej časti tabuľky poriadny boj. Aktuálne je na predposlednej priečke tím MFK Zemplín Michalovce, no po 32. kole tam môže byť aj Senica či dokonca ešte aj Pohronie. Baráž o účasť vo Fortuna lige sa bude hrať dvojkolovo, resp. na odvetu. Prvý zápas bude mať výhodu domáceho prostredia druhý tím II. ligy, čiže Banská Bystrica. Hrať sa bude na domácom štadióne Dukly vo Zvolene v utorok 25. mája o 17:00. Odvetný zápas bude už na pôde fortunaligistu, hrať sa bude v piatok 28. mája v rovnakom čase, teda o 17:00. Oba zápasy prinesie naživo prostredníctvom online prenosu ifortuna.sk.   Play-off o Európsku konferenčnú ligu   

Play-off o Európsku konferenčnú ligu   

Semifinále 1 /utorok 25.5. o 19:00/: MŠK Žilina (4. tím) – MFK Ružomberok / ŠKF Sereď (7. tím) 

Semifinále 2 /utorok 25.5. o 19:00/: ViOn Z. Moravce (5. tím) – AS Trenčín (6. tím) 

Finále /piatok 28.5. o 19:00/: víťaz semifinále 1/2 – víťaz semifinále 1/2   

Baráž o Fortuna ligu:   

1.zápas /utorok 25.5. o 17:00/: Dukla Banská Bystrica – Michalovce / Senica / Pohronie 

Odveta /piatok 28.5. o 17:00/: Michalovce / Senica / Pohronie - Dukla Banská Bystrica