ViOn sa dohodol na novej zmluve s pravým obrancom Petrom Čögleyom

ViOn sa dohodol na novej zmluve s pravým obrancom Petrom Čögleyom

Najvyťaženejší futbalista Fortuna ligy Peter Čögley bude v FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble pokračovať aj budúcu sezónu. Pravý obranca sa dohodol s tímom na predĺžení zmluvy.

"Som veľmi rád. Novú zmluvu vnímam ako odmenu za celosezónne výkony. Tréner, generálny manažér i majiteľ chceli, aby som zostal. Uplietol som si na seba bič. Ďalší rok musím podávať minimálne takéto výkony ako doteraz. Uvidíme, ako dlho vydržím," tešil sa po podpise nového kontraktu podľa oficiálnej stránky klubu fcvion.sk.      

Čögley prišiel do Zlatých Moraviec v auguste 2018. V priebehu dva a pol roka s mužstvom vybojoval záchranu vo Fortuna lige a bojoval i o finále pohára. V aktuálnom ročníku sa so spoluhráčmi môže tešiť z historicky najúspešnejšej sezóny ViOn-u. "Prežil som tu aj ťažké chvíle, boli sme poslední. V priebehu jedného roka som absolvoval tri operácie. Majiteľ s generálnym manažérom Marekom Ondrejkom ma podržali. Prišiel nový tréner, mladý. V rámci športovej stránky sa začalo všetko uberať úplne iným smerom. Veľmi sa mi to páči. Pred podpisom novej zmluvy preto z mojej strany padla otázka, či zostáva tréner, generálny manažér a ľudia okolo neho. Veľmi to zavážilo. Ak by sa tak nestalo, skončil by som aj ja," prezradil 32-ročný futbalista.      

Pod trénerom Benkovským patrí Čögley k nosným pilierom defenzívy ViOnu. Potvrdzuje to i fakt, že je v celej lige najvyťaženejší hráč. Chýbal iba v jednom prípade, pre päť žltých kariet. "Dôvera od trénera je to najviac, čo môžete dostať. Na ihrisku mám určité taktické veci, ktoré musím dodržiavať, no aj voľnú ruku, z čoho sa teším. Vyhýbajú sa mi zranenia. O plnej minutáži sa mi rok  alebo dva dozadu ani nesnívalo. Bol to sen. Predtým som odohral 14 - 15 zápasov a neustále som sa boril so zraneniami. V tejto sezóne sme si s trénerom sadli a funguje to," priblížil Čögley.      

ViOn sa premiérovo vo svojej histórii prebojoval medzi šesť najlepších. V nadstavbovej časti získali sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu. Sezónu ukončia na piatej priečke. Pred sebou majú záverečné desiate kolo pod Dubňom. V hre je aj play off o pohárovú Európu. Moravce ho budú hrať, ak Slovan získa Slovnaft Cup. "Nielen tréner, ale aj my hráči sme pre to urobili maximum. Piate miesto je krásne, historicky najlepšie. Mužstvo už teraz dosiahlo vrchol. Uvidíme, keď sa v lete posilníme, kam to dotiahneme. Želám si, aby sme boli zdraví. V mojom veku nie je jednoduché naháňať dvadsaťročných chalanov. Verím, že všetko bude fungovať ako doteraz a podarí sa poskladať opäť kvalitný tím. Spoločne by sme tak mohli zaznamenať ďalší úspešný rok," dodal Čögley.      

Vedenie nad koncom skúseného obrancu v tíme neuvažovalo. "Pre nás je Čegy veľký profesionál, je príkladom v tréningovom procese, má slovo v kabíne. Je kombináciou kvality a ľudského charakteru. Všetko toto dokazuje dennodenne. Takéhoto futbalistu a človeka v našom tíme potrebujeme. Preto sme ani na chvíľku neváhali nad jeho ďalším pôsobením u nás. Keďže záujem bol z oboch strán veľký, v podstate to ani neboli rokovania, ale veľmi rýchla dohoda. Tešíme sa, že budeme spolu ďalší rok pokračovať," povedal generálny manažér Marek Ondrejka.