​Návrat v znamení spokojnosti

​Návrat v znamení spokojnosti

Futbalisti Michaloviec sú aj po dueloch šiesteho nadstavbového kola na poslednej priečke. Ich tréner Anton Šoltis bol napriek tomu po poslednom súboji spokojný.

Bod za remízu 1:1 zo Senice vnímal pozitívnou optikou. Pre kormidelníka Zemplínčanov bol zápas na Záhorí veľmi špecifický. Práve v Senici totiž pôsobil naposledy a to dokonca ešte počas tejto jari. Väzy mu definitívne zlomila februárová prehra (2:3) v 20. kole s Trenčínom. Sezóna sa ani neskončila a Anton Šoltis už má novú prácu. „Aj mňa prekvapilo, že som sa rýchlo dostal späť do kolotoča. V Senici mám veľa kamarátov, pracoval som s mnohými super ľuďmi. Tešil som sa sem. Taký je futbalový život. Dnes som tu a o dva mesiace budem možno inde. Na to musí byť každý tréner pripravený. Vždy je to o výsledkoch,“ hovoril po stretnutí na Záhorí a následne logicky dostal otázku na to, či mu znalosť senického kádra výrazne pomohla pri príprave jeho zverencov, alebo ho nebodaj jeho náprotivok Karol Praženica dokázal zaskočiť nejakým taktickým ťahom. „Súper nás ničím neprekvapil. Každé mužstvo využíva svoje silné stránky. Senica má vysokých hráčov, o čo sa dokáže oprieť. My zase nemáme k dispozícii vysokých futbalistov, a tak nemôžeme hrať na nakopávané lopty. Snažili sme sa na to pripraviť, ale je to veľmi ťažké a stopercentne nám to nevyšlo. Futbal je aj o chybách. Seničania sú nebezpeční zo štandardných situácií, čo sa aj potvrdilo. Po jednej z nich súper vyrovnal, hoci sme na to hráčov upozornili. Pri inkasovanom góle sme si nepostrážili druhú loptu. Asanoviča sme nepokryli a ten vyrovnal,“ odpovedal. 

Na Záhorí odohrali oba tímy dobrý prvý polčas. Do vedenia išli Michalovčania zásluhou Popovitsa, ktorý si pekne narazil loptu s Trusom a zakončil. Ešte do prestávky vyrovnal po rohovom kope spomenutý Asanovič. Po zmene strán už veľa futbalovej krásy na ihrisku nebolo, Senica mala len platonický tlak. „V prvom polčase to z našej strany bolo dobré. Začali sme lepšie, potom prevzala opraty zápasu Senica. Mrzí ma, že sme inkasovali tesne pred prestávkou po našom vedúcom góle. Nemali sme ľahko darovať súperovi roh. Druhý polčas bol už taktický a bojovný, v podstatne bez šancí. S bodom sme určite spokojní,“ poznamenal Anton Šoltis, ktorému sa teda nepodarilo odlepiť Michalovce z dna ligovej tabuľky práve na úkor jeho bývalého zamestnávateľa. „Chceme hrať aktívne a kombinačne. Potrebujeme dosahovať vyššiu efektivitu, ktorá často rozhoduje o zisku bodov. Tie sú v dolnej šestke najdôležitejšie. Na krásu sa teraz nehrá. Tabuľka je natlačená, bude to bitka do posledného kola. O každý bod a takisto o každý gól.“ 

Najväčším problémom Michaloviec je dnes efektivita. „Keď dáte 26 gólov v 28 zápasoch, je to jednoducho málo. Zvlášť, keď ich za rovnaký čas inkasujete 50,“ dodal Anton Šoltis.   

PRAŽENICA ŠOLTISA NERIEŠIL 

Ako vnímal tréner Senice Karol Praženica skutočnosť, že na lavičke súpera sedel jeho predchodca? „Neprikladal som tomu veľký význam. Je to futbal. Každý zápas je iný a v dolnej šestke ide najmä o to, kto je aktuálne lepšie pripravený. Rozhodujú maličkosti a to, ako sa s nimi vyrovnáte. Či už v útočnej alebo obrannej fáze,“ povedal Karol Praženica.