​Žilina vyzve Slovan, v spodnej šestke prituhuje

​Žilina vyzve Slovan, v spodnej šestke prituhuje

Pozvánka na zápasy 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Zlaté Moravce - Dunajská Streda (sobota, 14.30, RTVS) 

Na lavičke DAC nedokončí načatú misiu nemecký tréner Berndt Storck, ktorý po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie na Žitnom ostrove. Na titul to už nevyzerá, a tak ho dočasne vystriedal doterajší asistent Antal Németh. V poradí dvadsiatysiedmy kouč, ktorý povedie DAC v najvyššej súťaží, sa určite bude spoliehať na strelecké kvality Erica Ramireza, hráča mesiaca február/marec vo Fortuna lige. ViOn však doma určite nepredá kožu lacno a po skalpe Žiliny túži zabrzdiť rozlet ďalšieho favorita. Zlatomoravčania hrajú veľmi sympatický a účelný futbal, držia krok s favoritmi a ešte môžu byť v závere sezóny jazýčkom na váhach aj v boji o Európu. Kto zdolá ViOn, získa cenné body, ktoré určite nie sú zadarmo.

Trnava - Trenčín (sobota, 17.00) 

Po skvelom víťazstve v derby na Slovane privítajú Trnavčania trenčiansky AS. V zápase tretieho so šiestym celkom ligy je favoritom domáci tím, čomu nasvedčuje aj dvadsaťjedenbodový rozdiel v tabuľke. Spartak tuho bojuje o pohárovú Európu, kým Trenčín úplne vypadol z rytmu. Hoci v nedávnom pohárovom zápase práve Trnavu zdolal 1:0, neskôr vypadol s druholigovými Košicami a čo je ešte horšie, vo Fortuna lige prehral už päť zápasov v sérii. Naposledy uspel paradoxne opäť proti Trnave, v úvode marca vyhral AS 2:0 a bol to zápas, v ktorom si zabezpečil miestenku v skupine o titul.

Žilina - Slovan (nedeľa, 16.00, Orange Sport) 

Po tom, čo Žilinčania klesli na štvrté miesto, ich čaká obrovská výzva. Na štadióne pod Dubňom sa pomerajú s lídrom tabuľky Slovanom, ktorý pri priaznivej zhode okolností môže už v nedeľu oslavovať zisk titulu. Potrebuje k tomu trojbodový úlovok a zároveň neúspech druhej Dunajskej Stredy v Zlatých Moravciach. Slovan akoby v závere sezóny spomalil tempo, z posledných štyroch zápasov vyhral jediný, naposledy nestačil v domácom derby na Trnavu (1:2). Rovnako päť bodov zo štyroch posledných duelov vyťažili aj šošoni, ktorý po Balajovom góle v závere duelu cez víkend prehrali 0:1 v Zlatých Moravciach a oba celky teda majú čo naprávať.

Skupina o udržanie: 

Ružomberok - Sereď (sobota, 15.30) 

Dá sa hovoriť o jarnom šlágri v skupine o udržanie a ktovie, možno aj o dueli, ktorý otvorí cestu do bojov o Európu. Zo siedmeho miesta je stále možné hrať kvalifikáciu o Európsku ligu a vo vzájomnom zápase sa na Liptove stretnú práve ôsmy a siedmy tím fortunaligovej tabuľky. Ružomberčania konečne našli stratenú formu a vyhrali tri z posledných štyroch zápasov, čiže Sereď vyzvú asi v ideálnom čase. Hostia sú na tom ešte o čosi lepšie, v skupine o udržanie sa stali tímom, ktorý dokáže víťaziť, veď z piatich duelov uspeli štyrikrát a nestačili iba na Senicu. Víťaz zápasu bude v prvom rade už iba malý krôčik od predčasnej definitívy záchrany, a tak majú obaja súperi určite silnú motiváciu.

Pohronie - Nitra (sobota, 17.00) 

Ako sme už v spodnej šestke zvyknutí každý zápas je šesťbodový a s blížiacim sa záverom sezóny cítia všetci aktéri zvyšujúci sa tlak. Deviate Pohronie vyzve na domácom štadióne jedenástu Nitru, ktorá sa stoj čo stoj potrebuje vyhrabať ešte aspoň o priečku vyššie. Favoritom sú však domáci, s troma bodmi navyše môžu hrať vo väčšej pohode. V troch vzájomných dueloch aktuálnej sezóny padlo až trinásť gólov, čo je predpokladom zaujímavého zápasu, hoci ten nadchádzajúci má azda najväčšiu dôležitosť.

Senica - Michalovce (sobota, 17.00) 

Na Záhorí to bude doslova bitka o holý život. Desiaty tím ligy sa stretne s posledným dvanástym. Opäť raz bude duel Senice s Michalovcami špecifický pre Antona Šoltisa, ktorý povedie mužstvo proti svojmu bývalému pôsobisku. Po čase sa však karty otočili a tentoraz je znova na michalovskej lavičke po tom, čo pred časom skončil práve v Senici. Malá výhoda pre Zemplínčanov, Šoltis súperov tím naozaj dokonale pozná. V tabuľke delí súperov jediný bod, Senica má o šesť gólov lepšie skóre. Podarí sa jej Zemplínčanov ešte viac prikovať ku dnu, alebo jej body uchmatnú a razom ju aj preskočia?