​Slovan chce titul čím skôr, DAC túži po pohári

​Slovan chce titul čím skôr, DAC túži po pohári

Bez Kalmára, Müllera a iba na lavičke so Schäferom vstúpila do šlágra 4. nadstavbového kola druhá Dunajská Streda. Vedúci Slovan Bratislava sa v MOL aréne predstavil bez Greifa, Weissa a Strelec bol iba lavičke.

Hoci trénerom oboch tímov chýbali viaceré opory, napokon ich zverenci odohrali kvalitný zápas s remízovým výsledkom 2:2. Do vedenia išli belasí, keď po faule Jedličku na Pauscheka otvoril skóre z penalty Holman. Po zmene strán domáci odpovedali takisto z pokutového kopu. Faul Bajriča na Taiwa potrestal Ramirez. Slovan sa opäť dostal do vedenia, keď Strelcov rohový kop usmernil medzi žrde Bajrič, no posledné slovo mal vynikajúci Ramirez, ktorý hlavou poslal loptu po centri Davisa do siete. „Videli sme dobrý zápas. Prvý polčas bol veľmi dobrý. Hrali sme vo vysokom tempe, pressingom sme donútili súpera k chybám. Dali sme rýchly gól, čo je proti takémuto protivníkovi veľmi dôležité. Chceli sme ísť za ďalším zásahom, no do druhého dejstva sme vstúpili zle, nechali sme hrať Dunajskú Stredu a inkasovali sme. Dali sme druhý gól, no žiaľ, vyrovnávajúci sme dostali na konci zápasu,“ hodnotil stretnutie tréner Darko Milanič a následne pokračoval: „S bodom nie som spokojný, no s prístupom mužstva áno. Chceli sme získať viac, boli sme k tomu blízko.“ 

Ak by slovanisti zvíťazili, mali by šesť kôl pred koncom šestnásťbodový náskok. V praxi by to znamenalo šesť mečbalov na definitívu zisku tretieho titulu za sebou. Nestalo sa a belasí majú naďalej trinásťbodový náskok. Budúci víkend sa budú tešiť len za predpokladu, že zdolajú Spartak Trnava a Dunajská Streda prehrá doma s Trenčínom. „Chceli sme vyhrať. Takto je to v každom zápase. Bolo nám však jasné, že nás čaká skutočne náročný zápas, v ktorom bude proti nám stáť extrémne motivovaný súper. Aj my máme motiváciu. Radi by sme o víťazstve v lige rozhodli čím skôr. Výsledok 2:2 pre nás nie je zlý, pretože v MOL aréne sa víťazí len veľmi ťažko. Potrebujeme zostať sústredení a ísť ďalej za svojím cieľom, ktorým je zisk titulu,“ povedal maďarský reprezentačný stredopoliar v službách Slovana Bratislava Dávid Holman, ktorý strelil svoj deviaty gól v sezóne. 

Slovan bol k víťazstvu bližšie, ale po strelenom góle zakaždým pustil do hry súpera. „Samozrejme, tretí gól by Dunajskú Stredu zlomil. Nevyšlo nám to a musíme sa zmieriť s remízou 2:2. DAC má kvalitu, my budeme bojovať ďalej,“ poznamenal brankár belasých Matúš Ružinský, ktorý odchytal svoj najväčší zápas v kariére. Pomohla mu k tomu absencia troch kolegov – Dominika Greifa, Michala Šullu a Martina Trnovského. Blysol sa najmä pri hlavičke Blackmana. Dunajskostredčania v tejto sezóne Slovan ešte nezdolali. Po domácej remíze 1:1 a prehre 1:3 u súpera si pripísali druhý nerozhodný výsledok v ročníku. „Keď rýchlo inkasujete, je ťažké vrátiť sa do zápasu. Slovan veľmi dobre napádal, my sme nevyužili dve šance. S prvým polčasom som nemohol byť spokojný. Po zmene strán sme sa dostali do zápasu, z penalty sme zaslúžene vyrovnali. Žiaľ, Slovan sa opäť dostal do vedenia. Musím zložiť kompliment mužstvu za to, že sa nevzdalo. Zmenili sme rozostavenie, poslali sme na ihrisko aj tretieho útočníka. Za bojovnosť sme si zaslúžili vyrovnať,“ povedal tréner DAC Bernd Storck. 

Pri neúčasti Kalmára zobral na seba úlohy lídra útočník Eric Ramirez. Ten najskôr dvoma gólmi týždeň dozadu prispel k remíze v Žiline (3:3), teraz opäť strelil dva góly a znova dopomohol svojmu tímu k zisku bodu. So štrnástimi gólmi už vedie poradie kanonierov, o jeden zásah prevýšil spoluhráča Zsolta Kalmára a útočníka Zlatých Moraviec Filipa Balaja. „Má dobrú formu. Prajem mu, aby sa stal najlepším strelcom. Zaslúžil by si to,“ povedal brankár DAC Martin Jedlička a na margo ambícií mužstva do konca sezóny doložil: „Chceme si uhrať druhé miesto, titul je už pasé. To si nemusíme nahovárať. Naším cieľom je ešte vyhrať pohár. Teraz musíme postúpiť cez Banskú Bystricu a potom musíme zvládnuť semifinále. Túžime po trofeji.“