Preview 4. kola nadstavby: Urobí Slovan rázny krok k titulu?

Preview 4. kola nadstavby: Urobí Slovan rázny krok k titulu?

Pozvánka na zápasy 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Trenčín - Žilina (sobota, 15.30, RTVS) 

Tri prehry po sebe nie sú práve najlepšou vizitkou AS Trenčín, ktorý sa zdá byť prikovaný na šiestej priečke. O to väčšiu radosť ale má mužstvo trénera Vrevena z pohárového postupu cez trnavský Spartak a možno aj zo žrebu štvrťfinále Slovnaft Cupu, ktorý mu prisúdil druholigové Košice. Je teda možné, že práve pohárovým smerom obrátia Trenčania svoju pozornosť, hoci určite netvrdíme, že Žilinu doma zdolať nechcú. Tri body ale viac potrebujú hostia, ktorí urputne bojujú o tretiu priečku a ktovie, možno sa ešte priblížia aj k druhej Dunajskej Strede. Každopádne, v dueli dvoch tímov, ktoré majú ofenzívu v krvi, očakávame predovšetkým pekné gólové divadlo. Tak nech im to tam padá!

Trnava - Zlaté Moravce (sobota, 17.00) 

Pohárové vypadnutie s Trenčínom Spartakovcov škrie, rýchlo sa však musia preorientovať späť na Fortuna ligu, v ktorej zo štvrtej priečky strácajú iba jediný bod na tretiu Žilinu. ViOn je piaty s päťbodovým mankom na Spartak, a tak má skvelú šancu vystrčiť rožky v snahe dotiahnuť sa bližšie k štvrtej priečke. Favoritom sú však určite domáci, víťazstvá s DAC aj Trenčínom im upevnili sebavedomie. Februárový vzájomný zápas vyhrala Trnava vonku 4:2, okrem gólov bol aj zaujímavo vypätý, a tak sme zvedavý, či Ľuboš Benkovský vráti Spartaku v odvete požičané.

Dunajská Streda - Slovan (nedeľa, 16.00, Orange Šport) 

Najočakávanejší zápas víkendu bude ten posledný, v nedeľu popoludní v súboji prvého s druhým Slovan vyzve Dunajskú Stredu. Trinásťbodový náskok belasých hovorí o jasnej pozícii adepta na obhajobu titulu, DAC má poslednú šancu zvrátiť hru osudu a ešte záver sezóny trochu zdramatizovať. Bez kľúčového hráča Zsolta Kalmára to však bude mať v MOL Aréne veľmi ťažké. V bránke hostí sa podľa všetkého predstaví Matúš Ružinský a bude mať čo robiť, veď bezgólovú remízu uhrali títo súperi vo vzájomnom zápase naposledy v roku 2009 a odvtedy 33-krát po sebe niektorý z tímov skóroval. V marcovom šlágri uspel Slovan doma 3:1, DAC mu teda má aj čo oplácať.

Skupina o udržanie sa: 

Michalovce - Pohronie (sobota, 17.00) 

Víťazstvo nad Senicou dodalo Michalovčanom nové sily. Doma sú silní, veď Záhorákov podobne ako nedávno Nitru nepustili ani k jedinej strele na bránku! Vo vyrovnanej skupine o udržanie sa vo Fortuna lige môžu pokojne skončiť tak na dvanástom, ako aj na siedmom mieste. Určite však mieria nahor, a preto potrebujú na svojom štadióne vyhrávať. Zemplínčania vyzvú Pohronie, ktoré má rovnako dvadsaťšesť bodov, ale omnoho lepšie skóre. Domáca prehra so Sereďou síce Žiarčanom trochu naštrbila plány, no minimálne po bod si na východ určite pricestujú. Dovolia im domáci uchmatnúť ho? Minulý rok Pohronie na svojom trávniku dvakrát zdolali po výsledok 1:0 a 2:0, vo februári u súpera remizovali 1:1.

Senica - Ružomberok (sobota, 17.00) 

Na poslednú Senicu čaká ďalší neľahký zápas. Ružomberok bol považovaný za favorita v bojoch o udržanie sa vo FL, ale herná a výsledková kríza Liptákov sa prehlbuje a veľmi reálne im hrozí bitka o holý život do posledného kola. Aj preto zápas na Záhorí nemá vysloveného favorita, veď oboch súperov delia v tabuľke len dva body. Seničania vedia, že môžu mužstvo trénerov Haspru a Saparu preskočiť a prípadným víťazstvom by sa určite dostali aj cez ďalších súperov. Ružomberok vonku nevyhral od októbra, je však paradoxné, že naposledy uspel práve na senickom štadióne 2:1. Vtedajší skvelý obrat v poslednej päťminútovke by určite bral aj tentoraz, no Záhoráci si isto dajú väčší pozor.

Sereď - Nitra (sobota, 17.00) 

Na žiadanom siedmom mieste sa aktuálne vyhrieva Sereď, ale všetko to môže byť iba dočasné. Situácia v tabuľke sa mení každým kolom až príliš dramaticky na to, aby bolo čokoľvek garantované. Napriek tomu matematika nepustí a jedna vec je istá, ak Sereď doma vyhrá nad Nitrou, nielenže zostane siedma, ale ešte viac sa odpúta od väčšiny prenasledovateľov. Žeby bola prvým tímom s aspoň akým-takým komfortom v ťažkých bojoch v spodnej šestke? Dobre naladení po výhre 1:0 nad Ružomberkom sú však aj Nitrania, ktorých mnohí už neraz odpísali, ale stále sa dokázali vzoprieť a vrátiť do hry. Seredčanov majú navyše medzi obľúbenými súpermi, v posledných dvoch zápasoch ich totiž zdolali.

ZÁPASY FORTUNA LIGY NA IFORTUNA.SK

Sledovať zápasy Fortuna ligy naživo a v HD kvalite môžete zdarma a bez nutnosti registrácie, či zakladania si účtu, a z toho vyplývajúceho vekového obmedzenia.  Všetky zápasy z každého kola ponúka držiteľ licencie na online vysielanie ifortuna.sk.