​Kalmár o zranení: „Preplakal som takmer celý večer.“

​Kalmár o zranení: „Preplakal som takmer celý večer.“

„Úprimne priznávam, že som diagnózu prijal veľmi zle. Preplakal som takmer celý večer,“ povedal kapitán DAC Zsolt Kalmár pre oficiálnu stránku svojho klubu po tom, čo sa dozvedel, ako vážne je jeho zranenie kolena.

"V prvom rade sa chcem poďakovať každému jednému za milé a povzbudivé slová. Skutočne mi veľmi pomohli, žiaľ, nemohol som na všetky odpovedať. Ďakujem pekne,“ hovorí Zsolt Kalmár, ktorého zranenie koleno odstavilo z hry na dlhé mesiace. Aktuálna sezóna sa pre neho skončila.

Kapitán DAC a maďarský reprezentant sa zranil  v stretnutí kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 Andorra-Maďarsko (1:4). Presná diagnóza znie natrhnutý bočný väz v kolene. „Po zranení sa mi v kolene vytvorila krvná zrazenina a nebolo poriadne vidieť rozsah zranenia, preto bolo potrebné ešte jedna magnetická rezonancia. Sobotňajšie vyšetrenie bolo zamerané priamo na miesto zranenia a, bohužiaľ, ukázalo, že je to vážnejšie a pravdepodobne sa nevyhnem operácii. Úprimne priznávam, že som diagnózu prijal veľmi zle. Preplakal som takmer celý večer. Každý, kto ma pozná, vie, koľko energie a času som venoval tomu, aby som sa dostal do formy a mohol si zahrať na majstrovstvách Európy. Žiaľ, pre toto nešťastné zranenie sa mi tento sen rozplynul. Je to pre mňa náročné obdobie, ale pomáha mi podpora rodiny a okolia. Som si istý, že sa vrátim silnejší. Raz som to už dokázal, dokážem to aj teraz,“ hovorí Kalmár.   

25-ročný maďarský stredopoliar zasiahol v tejto sezóne v drese DAC do 23 zápasov, pripísal si na konto 13 gólov a 5 asistencií. Aktuálne, po 25. kole, mu patrí v tabuľke strelcov delená prvá priečka s Filipom Balajom a v bodovacej súťaží sa rovnako delí o prvú pozíciu so spoluhráčom Ericom Ramirezom. Kalmár je aktuálne aj víťazom ankety Gól mesiaca február marec a v tejto sezóne sa stal raz už aj Hráčom mesiaca Fortuna ligy. 

Kalmár je na čele viacerých individuálnych štatistík

Gól mesiaca február/marec 2021

Hráč mesiaca august 2020

Po základnej časti bol na čele bodovacej súťaže

Kalmár je najaktívnejším strelcom v našej lige