Preview 3. kola nadstavby: Šláger v Žiline

Preview 3. kola nadstavby: Šláger v Žiline

Pozvánka na zápasy 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Slovan - Zlaté Moravce (sobota, 15.30, RTVS) 

Ďalší krok k zisku majstrovského titulu môžu Bratislavčania spraviť na Tehelnom poli proti Zlatým Moravciam. Tri body sa pre Slovan javia byť psou povinnosťou, no ViOn je veľmi nevyspytateľný súper a v auguste dokonca belasých doma aj zdolal 2:1. Je pravdou, že Slovan sa v tom čase viac sústredil na pôsobenie v pohárovej Európe, ale výsledok už Zlatomoravčanom nik nevezme a teraz by radi pridali ešte jeden podobný. Po víťazstve nad Trenčínom sú vo veľkej pohode a už skutočne na dosah nielen skvelému piatemu miestu, na ktorom sa aktuálne vyhrievajú, ale dokonca ešte o stupienok vyššie.

Trenčín - Trnava (sobota, 17.00) 

Obaja súperi pred repre pauzou stratili dôležité body. Trenčania podľahli doma Slovanu 2:6 a v Zlatých Moravciach ViOn-u 0:1, Spartak zasa neuspel s Trenčínom ani Žilinou, ale potom zdolal doma silný DAC 3:2. Bílí andeli stále strácajú len tri body na tretiu Žilinu, s ktoru sa vzájomne predbiehajú na pohárovej pozícii, no pozor si musia dávať aj zdola, pretože majú už iba dvojbodový náskok pred Zlatými Moravcami. Trenčín bude mať náročnú situáciu v snahe predrať sa aspoň na piate miesto, osembodová strana na ViOn je značná. Trnavu však v marci doma zdolal 2:0 a odkedy hrá na svojom štadióne, je omnoho silnejší než na jeseň. Aj preto je sobotňajší zápaso maximálne otvorený.

Žilina - Dunajská Streda (nedeľa, 16.00, Orange Šport) 

Zápas druhého s tretím tímom tabuľky je najočakávanejším duelom víkendu. Starosti prežíva tréner DAC Berndt Storck, ktorému sa počas reprezentačnej pauzy zranili hneď dvaja maďarskí reprezentanti Zsolt Kalmár a András Schäfer. V Žiline preto jeho tím vôbec nemusí byť favoritom zápasu, hoci má v tabuľke náskok šiestich bodov a prakticky počas celého ročníka je pred šošonmi. Domáci určite cítia šancu zmazať manko a zabojovať o druhé miesto, čo by bolo pre mladý tím trénera Staňa fantastickým úspechom. Naposledy Žilinčania v októbri zdolali doma DAC vysoko 4:1, odveta v MOL aréne víťaza po remíze 1:1 nemala.

Skupina o udržanie sa vo FL: 

Michalovce - Senica (sobota, 17.00) 

V spodnej šestke je každý zápas šesťbodový a doslova s nádychom boja o záchranu. Posledné Michalovce hrajú s desiatou Senicou, oba tímy delí iba jediný bod. Po štyroch bodoch získaných v dvoch zápasoch s Nitrou Zemplínčania prehrali 0:2 v Ružomberku, práve doma je však ich sila dvojnásobná a na Senicu si určite trúfajú. Záhoráci získali v posledných štyroch zápasoch sedem bodov a darí sa im aj proti najvýchodnejšiemu fortunaligistovi. Michalovce totiž zdolali trikrát po sebe s krásnym skóre 8:0. Favorita v zápase ťažko hľadať, lepšiu formu ale majú hostia.

Nitra - Ružomberok (sobota, 17.00) 

Nepokojné obdobie v Nitre vygradovalo do ďalšej trénerskej rošády, pod Zobor sa vrátil Michal Ščasný, ktorý bol pri mužstve počas zimnej prípravy a dovedna len sedemnásť dní. Český tréner spolu s asistentom Patrikom Durkáčom má za úlohu oživiť hru tímu, ktorý vyhral iba jediný z posledných dvanástich zápasov. Ťažko povedať, či sa to podarí práve proti Ružomberku, ktorý nabudilo víťazstvo nad Michalovcami a stále je favoritom v skupine o záchranu. V novembri Liptáci doma zdolal sobotňajšieho súpera 3:0, v auguste sa pod Zoborom zrodila remíza 1:1.

Pohronie - Sereď (sobota, 17.00) 

V zápase siedmeho s deviatym tímom tabuľky je miernym favoritom domáce Pohronie, no jeho pozícia stále nie je stabilná. Pred Sereďou má náskok jediného bodu a pred poslednými Michalovcami iba trojbodový, čo je otázka jedného zápasu. Remízový kráľ ligy s jedenástimi nerozhodnými výsledkami posledné dva zápasy vyhral, po tri góly nasúkalo Pohronie Senici aj Nitre. Naopak, Seredčania v posledných piatich zápasoch vyhrali iba raz a strelili v nich len dva góly (Slaninka, Fábry). Čas zabrať pre ofenzívu tímu, ktorý má s Michalíkom, Fábrym či Lačným určite kvalitu na to, aby sa vyhol zostupu.