Hlasuj v ankete Gól mesiaca február/marec

Hlasuj v ankete Gól mesiaca február/marec

Ktorý gól bol v úvodných dvoch mesiacoch jarnej časti Fortuna ligy najkrajší? Vybrali sme pre vás päticu najkrajších streleckých kúskov. Rozhodnúť o víťazovi môžeš svojim hlasom aj ty.

Vo februári a marci sme mohli dovedna sledovať 36 zápasov Fortuna ligy, v nich padlo spolu 102 gólov, čo je v priemere takmer tri góly na zápas. O pekné futbalové okamihy nebolo núdze, vybrali sme pre vás 5 finalistov a kandidátov na zisk ocenenia  Gól mesiaca február/marec 2021.  

Pohronský superkanonier Adler   

V úvodnom jarnom kole Fortuna ligy, hoci pre Pohronie to bol už tretí zápas v roku 2021, remizovalo Pohronie s Michalovcami 1:1. O jediný strelecký zápis domácich sa postaral Švajčiar Adler. Na jeho presnú strelu spoza šestnástky hosťujúci gólman nestačil. V tom čase to bol pre Adlera už tretí gól v treťom zápase v novom roku. Pohronie tak našlo strelca, ktorý mu môže pomôcť v dôležitých bojoch o zotrvanie vo Fortuna lige.   

Menichove akrobatické zakončenie   

Obranca FC ViOn Zlaté Moravce Jozef Menich je skôr sviatočným strelcom, veď za posledných 5 sezón vo Fortuna lige skóroval len dvakrát. Strelecký zápis proti Ružomberku bol pre neho premiérový v aktuálnej sezóne. Bol však z kategórie parádnych, keď si Menich našiel odrazenú loptu vo vzduchu a akrobaticky poslal loptu do siete.   

Technický a presný volej Vlada Weissa   

Pre Vladimíra Weissa to bol premiérový zásah vo Fortuna lige. Už v 3. minúte šlágru domáceho Slovanu s Dunajskou Stredou sa spoza šestnástky oprel do lopty a nádherným volejom prekonal brankára Jedličku v hosťujúcej bráne. Nebol to volej, ktorý by trhal siete, Weiss zvolil techniku pred prudkosťou a vyplatilo sa. Strela bola milimetrovo umiestnená do pravého horného rohu brankára DAC.   

Kalmárova delovka z vyše 20-tich metrov  

Zsolt Kalmár už získal počas prebiehajúcej sezóny raz ocenenie pre hráča mesiaca, cenu pre najkrajší gól z aktuálneho ročníka Fortuna ligy zatiaľ ešte nemá. Strela zo 74. min v zápase proti Zlatým Moravciam môže ale všetko zmeniť. Po Baličovom priťuknutí bol od brány vyše 20 metrov, mohol zvoliť prihrávku po ľavej ruke, prípadne v akcii pokračovať kombináciou. Namiesto toho sa do lopty oprel pravačkou a bol z toho nechytateľný projektil do brány Adriána Chovana. Ak by boli na štadióne fanúšikovia, nepochybne by skandovali meno kapitána DAC.   

Slaninkov oblúčik   

Gól Martina Slaninku nebol len krásny a pre 25-ročného obrancu premiérový vo Fortuna lige, no i dôležitý. Znamenal totiž víťazstvo nad MFK Ružomberok a tieto tri body môžu mať v konečnom účtovaní cenu zlata. Možno to chcel centrovať a možno to skúšal takto lišiacky poslať do siete. Kto vie... Dôležité je, že mu to vyšlo a že lopta z jeho kopačky sa dostala za chrbát hosťujúceho brankára.

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti  Fortuna. Anketa Gól mesiaca sa končí v pondelok 5. apríla 2021 o 23.59 hod. Parnermi ankety sú FORTUNAR-Gol.comHuste.tv