Šesťgólová facka pre Trenčín

Šesťgólová facka pre Trenčín

Slovan Bratislava zvíťazil na ihrisku AS Trenčín vysoko 6:2. Ľudia sa na sociálnych sieťach vtipne pýtali, ako skončí druhý set. Víťazstvo belasých bolo jednoznačné, no nerodilo sa až tak ľahko.

Pred šlágrom úvodného kola nadstavby medzi AS Trenčín a ŠK Slovan Bratislava vyvstala základná otázka: Ktorý tím zostane aj po víkendovom zápase bez prehry? Proti sebe totiž nastúpili kolektívy s bilanciou 3-1-0. Napokon sa radovali futbalisti úradujúceho majstra a lídra ligy. Svojho súpera zdolali pod Čákovým hradom 6:2, Trenčín dostal prvú nakladačku na svojom novom štadióne. 

Po prvom polčase to pritom tak vôbec nevyzeralo, Slovan išiel do vedenia dvoma gólmi, no Demitra a Corryn dokázali odpovedať. Po zmene strán však belasí skórovali štyrikrát, postupne sa presadil Čavrič, Henty, z penalty skóroval Ratao a na konečných 6:2 stanovil Ožbolt. Belasým pomohlo aj vylúčenie súpera, po dvoch žltých kartách a následnej červenej šiel predčasne pod sprchy Zubairu. „Naše víťazstvo je zaslúžené. Čelili sme kvalitnému súperovi, ktorý vysoko napádal. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, podčiarkli sme to dvoma gólmi. Žiaľ, poľavili sme v koncentrácii a na určitý moment sme stratili kontrolu nad zápasom. Inkasovali sme po nakopnutej lopte a z rohového kopu. Cez prestávku som hráčom zdôrazňovali, že musia mať stále veľa energie a držať tempo hry. Dôležité bolo, že sme do druhého polčasu veľmi dobre vstúpili. Súper bol stále nebezpečný, no už sme si udržali kontrolu nad zápasom. Boli sme sústredení a z toho pramenili naše šance, góly a víťazstvo. Strelili sme šesť gólov a môžeme byť spokojní. Tešíme sa z troch bodov,“ povedal tréner Slovana Bratislava Darko Milanič. 

Oba tímy trápili početné absencie. Úradujúci majster zvíťazil aj preto, že sa vzhľadom na šírku kádra s nimi vyrovnal lepšie. Na domácej strane chýbali Šemrinec, Šulek, Pirinen, Roguljič a Kadák, u hostí De Marco, Lovat, Holman, Weiss a iba z lavičky naskočili do stretnutia Ratao a Strelec, ktorí sa vystrábili z problémov len nedávno. „A to sme mali ešte otáznik nad štartom Lukáša Pauscheka. Nevedeli sme, či bude môcť hrať a napokon absolvoval výborný zápas na netradičnom poste ľavého obrancu,“ skonštatoval Darko Milanič a ďalej pokračoval: „Naše mužstvo dobre fungovalo aj po vynútených zmenách. Som rád, že po dnešku mám o jedno riešenie navyše na ľavý kraj obrany, do stredovej formácie a do útoku. Teší ma, že hráči, ktorí nehrávali často, podali veľmi dobré výkony. Zabojovali o svoje miesto v zostave.“ 

Proti Dunajskej Strede (3:1) v predošlom kole žiaril Vladimír Weiss (2+1), teraz sa aj pri početných absenciách našiel v zostave Slovana Bratislava ďalší muž, ktorý podal nadštandardný výkon. Marocký krídelník Moha zavelil do útoku dvoma otváracími gólmi v zápase. „Prvý som zaznamenal zo svojej typickej parkety, na druhý mi skvele prihral Čavrič. Škoda, že po vedení 2:0 sme dovolili súperovi vyrovnať,“ poznamenal Moha. Drámu nepripustil ďalší krídelník Aleksandar Čavrič, ktorý najskôr Mohovi pekne prihral a potom sám zaznamenal zlomový gól na 3:2. Pritom nastúpil na jar prvýkrát v základnej zostave. „Čakal som na šancu a makal som na tréningoch. Som rád, že príležitosť prišla a pomohol som takto mužstvu,“ povedal Srb.   

BOLO TOHO VEĽA 

Trenčania cítili, že mali na to, aby dosiahli lepší výsledok. Prehra o štyri góly bola krutá, no zapríčinili si ju sami. „Slovan ukázal, že vie hrať ako veľký tím. Využil všetky naše zaváhania – veľké aj malé. Zakaždým, keď sme urobili chybu, prišlo nebezpečenstvo a trest. Šesť gólov je naozaj veľa. Snáď nám takáto facka v niečom aj pomôže,“ povedal stopér Trenčína Richard Križan, ktorý sa nevyhováral na početné absencie: „Každý je nahraditeľný. Nehráme síce v kompletnej zostave, no hráči, ktorí dostanú šancu, musia ukázať, že vedia zastúpiť futbalistov zo základnej zostavy.“