Rozlúčka so základnou časťou plná skvelých zápasov

Rozlúčka so základnou časťou plná skvelých zápasov

Pozvánka na zápasy 22. kola Fortuna ligy. Všetky duely majú výkop v rovnaký deň a čas - v sobotu o 14:30 hod.

Slovan - Dunajská Streda (sobota, 14.30, Zápas mesiaca, Orange Šport) 

Najväčší šláger základnej časti Fortuna ligy nastaví obom rivalom v boji o titul zrkadlo pravdy. Slovan má ako líder pred DAC sedembodový náskok, no keďže sa obaja súperi stretnú ešte trikrát, ani zďaleka nie je o ničom rozhodnuté. DAC túži zosekať rozdiel na štyri body, no bude musieť nájsť recept na takmer dokonale fungujúci belasý stroj. Obhajca titulu má impozantné skóre 51:11 a hoci ofenzívne sa mu Dunajská streda so 47 strelenými gólmi takmer rovná, inkasovala až 25-krát, a to je naozaj markantný rozdiel.

Trenčín - Trnava (sobota, 14.30, RTVS) 

Spolu so šlágrom určite najsledovanejší zápas. Trenčania majú po katastrofálnej jeseni skvelý úvod do jari a vďaka siedmim bodom z troch zápasov sa vyšvihli až na šiestu priečku, čiže osud majú vo vlastných rukách. Ak uspejú doma proti Trnave, nemusia sa nikam obzerať, budú hrať v skupine o titul. Spartak sa však sériou štyroch víťazstiev katapultoval až na tretiu pozíciu, preskočil Žilinu a hrá vo veľkej forme. Na druhý DAC stráca deväť bodov, pred Žilinou má náskok jedného. Fanúšikovia bílích andelov sa však pod seba už pozerať nechcú a cesta nahor vedie jedine cez ťažké víťazstvá. Podarí sa jedno také na pôde silného Trenčína?

Žilina - Ružomberok (sobota, 14.30) 

Domáci šošoni vyhrali jediný z ostatných piatich duelov a nielenže im utiekla druhá Dunajská Streda, ale nechali sa v tabuľke preskočiť aj Trnavou a už sú na štvrtom mieste. Ešte horšie je však na tom Ružomberok, ktorý nevyhral už šesťkrát v sérii a v tomto období získal len tri body za remízy. Dôsledkom je vypadnutie zo skupiny o titul, kam sa Liptáci chcú vrátiť doslova päť minút po dvanástej. Okrem vlastného víťazstva v Žiline však potrebujú aj zaváhanie Trenčína doma proti Trnave. Nemožné to nie je, ale pocit nemať všetko vo vlastných rukách im určite neprospieva. Každopádne, súboje Žiliny s Ružomberkom sú vždy zaujímavé a gólové, posledné tri vyhrali vždy Liptáci zhodne 2:1 a bezgólovú remízu sme v nich (vo Fortuna lige) zažili naposledy v auguste 2012 a len dvakrát za posledných osemnásť rokov!

Michalovce - Nitra (sobota, 14.30) 

Na boj o záchranu odsúdené tímy považujú každý vzájomný duel za šesťbodový a nesmierne dôležitý. Dobre pre Michalovce, že ten najbližší hrajú doma a majú tak miernu výhodu. Prišpendlení na dne tabuľky iba so štyrmi víťazstvami z 21 zápasov potrebujú Zemplínčania každý jeden úspech ako soľ. Nitra podáva na jar dobré výkony, ale čo z toho, keď aj tak tesne prehráva ako naposledy doma s ViOn-om 0:1. Aktuálne má na konte o tri body viac ako najbližší súper a cieľom tímu tak bude tento náskok minimálne udržať, ak nie zdvojnásobiť.

Senica - Pohronie (sobota, 14.30) 

Po trénerskej výmene Seničania šokovali Ružomberok a vyhrali na jeho pôde 3:2. Záhoráci určite cítia novú krv v žilách a desiate miesto vyzerá hneď o čosi lepšie ako posledné, zvlášť s vyhliadkou opäť o jednu či dve priečky poskočiť. K tomu ale potrebuje tím trénera Praženicu doma zdolať Pohronie, ktoré prešlo v zime veľkou obmenou a jeho kvalita výrazne narástla. Napriek tomu ale Žiarčania posledné dva duely prehrali, hoci s favoritmi Slovanom a Trenčínom a tesne 0:1. V Senici si už do tretice na úspech veria a už by sa aj patrilo, aby prišiel, veď doposiaľ remízový kráľ súťaže s desiatimi „ikskami“ na konte naplno bodoval iba trikrát!

Zlaté Moravce - Sereď (sobota, 14.30) 

ViOn oslávil miestenku v skupine o titul, teraz naň ale čaká ďalšie tvrdá práca. Zlatomoravčania ako favorit privítajú Sereď a chcú potvrdiť svoj status pred desiatimi zápasmi s tými najlepšími v hornej šestke. Súperov delia v tabuľke tri miesta a osem bodov, no ViOn zostane hore a Sereď sa tam už neprederie. Aj boj o siedme miesto však bude ešte zaujímavý a pre Seredčanov veľmi motivačný. Z posledných štyroch zápasov tri prehrali, uspeli iba v Michalovciach, a tak je pre nich načase opäť nabrať správny smer. Ak sa rozpamätajú na február 2020, možno si spomenú na recept na úspech, veď ViOn vtedy zdolali na jeho štadióne 3:1.