Zápas mesiaca! Slovan aj DAC nastavení na úspech

Zápas mesiaca! Slovan aj DAC nastavení na úspech

Najlepšie nakoniec! V poslednom kole základnej časti Fortuna ligy privita líder zo Slovana svojho vyzývateľa v boji o titul Dunajskú Stredu.

Belasí majú na čele tabuľky sedembodový náskok, ale do zápasu idú s vedomím, že si sily s DAC zmerajú ešte trikrát, a tak by bolo nebezpečné vziať ho na ľahkú váhu. „Je pre nás veľmi dôležité, aby sme vyhrali,“ povedal nám krídelník Slovana Erik Daniel. V októbrovom vzájomnom dueli sa zrodila remíza 1:1, v júli minulého roka v závere sezóny vyhral Slovan v MOL aréne 3:1. Doma proti DAC obhajca titulu neprehral od marca 2015! „Bude to určite otvorená partia. DAC potrebuje vyhrať, aby zmazal stratu. Rešpektujeme silu súpera, ale myslíme iba na víťazstvo,“ dodal Erik Daniel.

„Narazia na seba prvé dva tímy tabuľky, očakávam preto veľmi tvrdý a bojovný zápas. Bude to dôležité stretnutie, ktoré rozhodne o tom, s akým bodovým odstupom pôjdeme do nadstavby. Náš cieľ je čo najviac sa priblížiť Slovanu a zabodovať naplno,“ povedal pre klubový web Dunajskostredčanov najlepší ligový strelec Zsolt Kalmár. Maďarský reprezentant skóroval dvanásťkrát, rovnako ako Filip Balaj zo Zlatých Moraviec. Slovanu dal veľký gól v novembri 2017 pri domácom víťazstve 2:1. „Je to pre mňa najpamätnejší zápas. V závere sme otáčali nepriaznivý stav a ja som strelil pred plným štadiónom víťazný gól. Nikdy na to nezabudnem!“

Kalmár si uvedomuje dôležitosť zápasu, ktorý veľa napovie o dunajskostredských šanciach v boji o titul. „Bude to ako prvé finále v boji o majstrovský titul. Keby zápas nedopadol podľa našich predstáv, ťažko by sa naháňala desaťbodová strata. Naopak, ak vyhráme, budú to len štyri body a ešte dva vzájomné zápasy,“ poznamenal pre web DAC hviezdny stredopoliar.

Plný očakávania je aj jeho spoluhráč z maďarského národného tímu András Schäfer, takisto opora DAC. „Bude to pravé derby! Aj predošlý vzájomný zápas sa hral vo vysokom tempe, stretli sa dva kvalitné tímy. Očakávam dobrý a gólovo bohatý zápas,“ povedal stredopoliar, ktorý do seniorského futbalu prerazil v drese MTK Budapešť. Cesta k úspechu proti lídrovi tabuľky podľa neho určite existuje: „Slovan je veľmi organizovaný tím a podáva konštantné výkony, nie náhodou je lídrom tabuľky. Aj oni však majú slabšie stránky a my sa ich pokúsime využiť.“