Trojbodová premiéra Praženicu a gól ako darček k narodeninám

Trojbodová premiéra Praženicu a gól ako darček k narodeninám

Piatimi gólmi ovenčený zápas pod Čebraťom ovládli hosťujúci Seničania.

Ružomberok vstupoval do zápasu s poslednou Senicou s imperatívom víťazstva, ak si chcel udržať miestenku v hornej šestke. Liptáci ťahali nepríjemnú sériu piatich zápasov bez víťazstva, Záhoráci dokonca ešte o jeden duel dlhšiu, čo rezultovalo v trénerskú výmenu. Anton Šoltis sa zo Senice porúčal, nahradil ho Karol Praženica a hneď na úvod vypálil rybník favoritovi. Senica v dramatickom dueli uspela 3:2. „S výsledkom sme spokojní, dopadlo to najlepšie, ako mohlo. V našej situácii sú tri body obrovským povzbudením, predovšetkým z psychologického hľadiska. Verím, že to takto bude pokračovať,“ povedal po zápase veľmi spokojný tréner Seničanov.

Praženicovi sa sčasti podarilo eliminovať silné zbrane domácich, ale Senica určite nemala zápas iba vo svojich rukách. „Vedeli sme, že Ružomberok je nebezpečný v rýchlom prechode do útoku a snažili sme sa mu to znepríjemniť. Nie všetko vyšlo, ale v našej situácii je otázne, či boli chyby kvalitatívneho rázu alebo psychologického, keďže išlo o veľa. Každopádne, sme nesmierne šťastní z víťazstva.“

Krásny darček k narodeninám

Na slová svojho kouča nadviazal aj najskúsenejší zo Seničanov, kapitán tímu Juraj Piroska, ktorý v deň zápasu oslavoval 34. narodeniny. Kapitán Záhorákov si dal krásny darček, v sedemdesiatej minúte strelil víťazný gól, hoci vtedy to bolo „iba“ zvýšenie na 3:1. „Bol to naozaj bláznivý zápas na ťažkom teréne, obe mužstvá hrali jednoducho. Už je takou našou otrepanou klasikou, že vo vedení stále inkasujeme po hlúpych chybách. Stále len počúvame, ako dobre hráme, hoci sa nám nedarí, takže toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Súperovi sme dovolili zatlačiť nás, aj keď mal po Regáliho vylúčení o jedného hráča menej, celé to pramenilo zo strachu o výsledok.“

Takto Juraj Piroska oslavoval narodeninový gól (foto: FK Senica)


Ruža nemá vrchnú šestku už vo svojich rukách

Tréner Ružomberka Ján Haspra vie, že postup do prvej šestky už nie je iba v jeho rukách, keďže na poslednú chvíľu Liptákov preskočil v tabuľke Trenčín. „Zápas opäť ukázal, že sme mužstvom dvoch tvárí. Keď vyhrávame, všetko je jednoduché a hráme výborne. Ak sa však vedenia ujme súper, trápime sa. Škoda, že keď sme hrali naozaj dobre a veril som za stavu 1:2 v obrat, inkasovali sme tretí gól a potom sa nám už nepodarilo zabojovať aspoň o bod,“ skonštatoval tréner MFK Ružomberok a jeho slová doplnil stredopoliar Tihomir Kostadinov: „Máme veľmi mladý tím, mnoho chlapcov hrá vo Fortuna lige prvú sezónu a takéto ťažké zápasy sú pre nás zvlášť náročné. Musíme sa naučiť hrať pod tlakom. Veľká škoda prehry, aj remíza by nám aspoň trochu pomohla,“ dodal smutným tónom legionár zo Severného Macedónska.

Ružomberok cestuje v poslednom zápase základnej časti do Žiliny. Ak chce pomýšľať na účasť medzi poltuctom najlepších mužstiev na Slovensku, musí bezpodmienečne vyhrať a čakať na zaváhanie, resp, prehru Trenčína. Poradím v tabuľke môže ešte zamiešať Sereď, ktorý zajtra vyzve Slovan.