Preview pred 20. kolom: V sobotu 5 zápasov, v nedeľu šláger

Preview pred 20. kolom: V sobotu 5 zápasov, v nedeľu šláger

Pozvánka na zápasy 20. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Sereď (sobota, 14.00) 

Obaja devätnásťbodoví súperi ešte v kútiku duše túžia po hornej šestke, na ceste do nej ale stojí imperatív víťazstva v sobotňajšom zápase. Seredčanov povedie po odchode a dovolenke (?) trénera Šturmu jeho doterajší asistent Ján Blaháč. Škoda pre českého kouča, lebo by sa vrátil na miesto, kde na neho radi spomínajú. V najvyššej súťaži odohrali títo súperi sedem vzájomných zápasov, trikrát sa z výhry radovali Zemplínčania, zrodili sa tri remízy a iba raz, hneď v premiérovom, uspela Sereď. V tomto zápase ťažko hľadať favorita, no pravdou je, že remíza príliš nepomôže ani jednému zo súperov. Motiváciou pre domácich by mohla byť prítomnosť Anastasie Kuzminovej, ktorá pred zápasom odovzdá Igorovi Žofčákovi cenu pre najlepšieho michalovského futbalistu jesennej časti.

Senica - Trenčín (sobota, 14.00) 

Jeseň ukončila Senica sériou štyroch zápasov bez víťazstva, v úvode jari zasa prehrala v Trnave tesne 0:1. Záhorákom patrí posledná dvanásta priečka tabuľky, na päť tímov pred sebou strácajú dva body. Patrí medzi ne aj Trenčín, ktorý je ale povzbudený rekonštruovaným štadiónom a hoci teraz hrá u súpera, minulotýždňový zápas s Dunajskou Stredou naznačil, že sa pomaly vráti tam, kam kvalitatívne patrí. Či sa mužstvo spod Čákovho hradu na poslednú chvíľu prederie do hornej šestky, záleží aj na tom, ako dopadne sobotňajší zápas. V pozícii favorita potrebuje jednoznačne uspieť, no Senica si nemôže dovoliť strácať body a očakávame preto veľmi tuhý boj o každú loptu.

Slovan - Pohronie (sobota, 14.00) 

Po remíze v Ružomberku čaká na Slovan domáca jarná premiéra. Zápas bude zároveň poriadny krst ohňom pre prebudovaný žiarsky tím, v ktorom po zime nezostal kameň na kameni, ale príchod zahraničných posíl sa javí ako správny impulz a rozhodne zvýšenie kvality. Pohronie v troch jarných zápasoch nazbieralo sedem bodov (hralo dve dohrávky z jesene) a razom poskočilo na siedme miesto! Ťažko však predpokladať, že ho k predĺženiu úspešnej série pustí majstrovský Slovan, zvlášť na Tehelnom poli.

Zlaté Moravce - Ružomberok (sobota, 14.00) 

Šesťbodový zápas tabuľkových susedov veľa napovie o tom, kto ešte môže mať problém s miestenkou v skupine o titul. Piaty a šiesty celok Fortuna ligy delí jediný bod, ani jeden však nemá formu. Ťažko síce hovoriac o forme brať do úvahy jesenné duely, ktoré sa odohrali už dávno, ale predsa len - z posledných piatich odohraných zápasov vyhrali oba tímy iba po jednom. Liptákov môže pred sobotou povzbudiť domáca remíza so Slovanom, ale na pamäti majú aj fakt, že v Zlatých Moravciach nevyhrali v ligovom dueli od jari 2016. Podarí sa im to po piatich rokoch?

Nitra - Trnava (sobota, 15.00, RTVS) 

Po prehre s Pohroním privítajú hráči Nitry Trnavu a popasujú sa tak s ašpirantom na európske poháre. Corgoni patria medzi kvinteto devätnásťbodových tímov so stratou štyroch bodov na Ružomberok, ktorý uzatvára hornú šestku. Okrem Spartaka ešte hrajú so Sereďou, Zlatými Moravcami a Michalovcami, čo znamená prijateľný žreb na konci základnej časti a reálnu šancu zabojovať aj o hornú polovicu tabuľky. Škoda pre nich, že nezvládli hneď prvý zápas s posilneným Pohroním. Trnavčania na jar už dvakrát vyhrali, keďže dohrávali jesenný duel s ViOn-om a v ich kabíne panuje dobrá nálada. Cieľom je zmazať štvorbodové manko na tretiu Žilinu, čo určite nie je nereálne.

Dunajská Streda - Žilina (nedeľa, 15.00, Orange Sport) 

To najlepšie nakoniec! DAC je v tabuľke druhý s päťbodovou stratou na Slovan a zároveň sedembodovým náskokom práve pred Žilinou. Ak rivala doma zdolá, vytvorí si už skutočne pohodlnú pozíciu pred nadstavbovou časťou. Dunajská Streda po kontroverznom vyrovnaní v nadstavenom čase v Trenčíne potrebuje doma určite vyhrať, aby jej neutiekol vedúci Slovan. Zápas dvoch technicky zručných a ofenzívne hrajúcich tímov sľubuje naozaj dobrý futbal a azda aj veľa gólov. V októbri v Žiline sme ich videli päť pri trochu prekvapujúco vysokom víťazstve domácich 4:1. Vydarí sa mužstvu trénera Storcka revanš? Pravdou totiž je, že Žilina v zrekonštruovanej MOL aréne ešte nevyhrala, DAC „vonku“ naposledy zdolala 6:0 v roku 2016, ale to hral v prechodnom domove v Senci.

ZÁPASY FORTUNA LIGY NA IFORTUNA.SK

Sledovať zápasy Fortuna ligy naživo a v HD kvalite môžete zdarma a bez nutnosti registrácie, či zakladania si účtu, a z toho vyplývajúceho vekového obmedzenia. Všetky zápasy z každého kola ponúka držiteľ licencie na online vysielanie ifortuna.sk na platforme fortunaliga.tv. 

KLIKNI NA OBRÁZOK A SLEDUJ ZÁPASY FORTUNA LIGY NAŽIVO