​David Strelec zo Slovana medzi 50 najlepšími hráčmi sveta

​David Strelec zo Slovana medzi 50 najlepšími hráčmi sveta

Francúzsky denník L´Equipe zaradil talentovaného útočníka Slovana Bratislava Davida Strelca medzi päťdesiatich najlepších hráčov sveta vo veku do 20 rokov.

L´Equipe zaradil odchovanca Slovana Bratislava Davida Strelca medzi 50 najlepších mladých hráčov sveta narodených v roku 2001 a neskôr. Na čele rebríčka je Ansu Fati z Barcelony, v elitnom výbere nájdeme aj ďalšie známe mená ako Bukayo Saka a Gabriel Martinelli z Arsenalu, Giovanni Reyna z Dortmundu či Mason Greenwood z Manchestru United.   Strelcovi patrí v rebríčku 49. miesto. „Teším sa z umiestnenia v tomto prestížnom rebríčku. Zvlášť si cením, že som sa tam dostal zo slovenskej ligy, odkiaľ je to podľa mňa ťažšie než z top európskych súťaží, ktoré sú logicky viac sledované. Vnímam to ako motiváciu, stále sa chcem posúvať, pracovať na sebe a byť lepší,“ povedal David Strelec pre oficiálny klubový web belasých.   

„Keď som sa prvýkrát dopočul, že som v tomto výbere, tak som sa okamžite zaujímal, na akom som mieste. A hneď som si povedal, že v budúcnosti by som sa chcel posunúť ešte vyššie. Budem robiť všetko pre to, aby som dával góly a bol platný pre Slovan. Základom je, aby som bol zdravý a šťastný, ostatné potom príde. Budem pokračovať v tvrdej práci, aby som dokázal, že som sa medzi najtalentovanejšími mladými hráčmi sveta ocitol právom,“ mládežnícky reprezentant Slovenska David Strelec.