Aktualizované: Zápas Sereď – Nitra odložený na 23.2.

Aktualizované: Zápas Sereď – Nitra odložený na 23.2.

Zápas 19. kola Fortuna ligy medzi ŠKF Sereď a FC Nitra musel byť pre nespôsobilý terén odložený.

Napriek enormnej snahe funkcionárov ViOnu Zlaté Moravce, ktorí sa zo všetkých síl snažili pripraviť hraciu plochu na úvodný zápas jarnej časti na ich pôde, v ktorom mala Sereď privítať Nitru, sa zápas musel pre nespôsobilý terén odložiť. O odložení rozhodol rozhodca dnes pred výkopom zápasu.   

Počas jedného týždňa to mal byť už tretí zápas na ihrisku FC ViOn, stav hracej plochy navyše ovplyvnili aj klimatické podmienky, ktoré zasiahli v uplynulých dňoch celé Slovensko. Napriek enormnej práci a snahe predovšetkým domáceho usporiadateľského tímu sa tak napokon zápas neodohrá. Náhradný termín zatiaľ nie je známy. Postupovať sa bude v zmysle ustanovení Súťažného poriadku, resp. Rozpisu súťaže riadenej ÚLK.   

„V prípadoch neodohratia stretnutia z dôvodu nespôsobilosti hracej plochy alebo rozhodnutia oprávneného štátneho orgánu (PZ SR), týkajúceho sa zabezpečenia ochrany zdravia a života účastníkov stretnutia, je potrebné stretnutie odohrať v nasledujúci deň. Ak to však nie je možné, predložia FK spoločný návrh termínu stretnutia do 48 hodín ÚLK. V prípade, že sa FK nedohodnú, nový termín určí riadiaci orgán,“ cituje Rozpis súťaže riadenej ÚLK pre sezónu 2020/21.

AKTUALIZOVANÉ o 14:00

Oba kluby, Sereď i Nitra, sa dohodli na náhradnom termíne, ktorý predložili ÚLK. Zápas by sa mal odohrať v utorok 23.2.2021 o 14:00 na Štadióne FC ViOn Zlaté Moravce. Domáce mužstvo, v tomto prípade ŠKF Sereď, však musí predložiť aj alternatívne miesto konania zápasu pre zachovanie regulárnosti súťaže. Ďakujeme obom klubom za promptnú dohodu na novom termíne zápasu.