​Kluby pracujú na príprave ihrísk na prvé jarné kolo

​Kluby pracujú na príprave ihrísk na prvé jarné kolo

Program 19. kola Fortuna ligy napriek klimatickým podmienkam nezmenený. Kluby pracujú na sto percent pri príprave hracích plôch na prvé jarné kolo.

Aktuálne klimatické podmienky na Slovensku nie sú pre futbal ideálne. Tuhá zima a sneženie zasiahli väčšinu nášho územia. Napriek tomu a predovšetkým vďaka obetavej a poctivej práci klubov by sa malo odohrať celé prvé jarné kolo Fortuna ligy. Najviac práce majú v Ružomberku a Zlatých Moravciach. Aj tu sa však situácia z hodiny na hodinu lepší, o spôsobilosti, resp. nespôsobilosti hracích plôch rozhodne rozhodca v deň zápasu.   

„Treba vyzdvihnúť prácu všetkých klubov Fortuna ligy, najmä tých, ktoré musia čeliť najnepriaznivejším poveternostným podmienkam. Áno, zatiaľ nevieme garantovať na sto percent, že sa odohrá kompletné kolo. Počasie je nevyspytateľné a treba narovinu povedať, že nie je optimálne pre futbal. Kluby však usilovne pracujú na tom, aby pripravili svoje hracie plochy čo možno najlepšie. Všetci robia maximum pre to, aby sa hralo. Situáciu vo všetkých dejiskách víkendových zápasov a najmä v Zlatých Moravciach a Ružomberku aktívne sledujeme. Zatiaľ sa pripravujeme na plný zápasový kalendár cez víkend. Veríme, že sa odohrá kompletné kolo. Kluby si to za svoju prácu zaslúžili, no stať sa môže hocičo. Definitívne zelenú futbalu musí dať v jednotlivých dejiskách zápasov až rozhodca,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák, ktorý absolvoval dnes kontrolu ihriska v Zlatých Moravciach, kde sa má v 19. kole Fortuna ligy stretnúť Sereď s Nitrou.