Haspra bol s prípravou spokojný, cieľom Ružomberka horná šestka

Haspra bol s prípravou spokojný, cieľom Ružomberka horná šestka

Futbalisti MFK Ružomberok sa výlučne v domácich podmienkach pripravovali na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021, do ktorej vstúpia počas nasledujúceho víkendu zo šiesteho miesta tabuľky. Cieľom Liptákov v zostávajúcich štyroch kolách základnej časti najvyššej súťaže je minimálne udržať sa na tejto pozícii, ktorá by im garantovala účasť v skupine o titul.

"Celú prípravu sme absolvovali v domácich, celkom slušných podmienkach. Všetky plány, ktoré sme mali, boli splnené úplne do bodky. Mužstvo odohralo päť prípravných stretnutí, s výsledkami lepšími i horšími, čo platilo aj o hernej kvalite. Veď na to sú takéto zápasy, aby sa mužstvo zlepšovalo. Zádrhelom tohto obdobia bolo veľa zranených hráčov, čo vyplývalo buď z tvrdosti v samotných stretnutiach, či veľkého nasadenia na tréningoch. Skúšali sme i nové herné systémy, lebo chceme byť pre súperov menej čitateľní. Môžem povedať, že s celou zimou som spokojný," zhodnotil hlavný kouč MFK Ján Haspra.      

Momentálne šiesty Ružomberok v zostávajúcej základnej časti najvyššej súťaže v sobotu privíta majstrovský Slovan, potom vycestuje do Zlatých Moraviec, ďalej sa doma stretne so Senicou a na záver hrá v Žiline. "Sú to zápasy s veľmi kvalitnými súpermi. Treba v nich byť bodovo úspešní, ak sa chceme dostať do hornej šestky, čo je náš hlavný cieľ. Musíme sa zbaviť doterajšej ťarchy remíz, tých už bolo dosť," odkryl najbližšie priority Haspra.      

Pod Čebraťom nedošlo k žiadnym väčším nákupom, do mužstva prišli akurát mladíci - 19–ročný Oliver Luterán z Popradu a o dva roky mladší Jakub Luka zo Žiliny. Naopak, futbalovú "Ružu" opustili traja kvalitní hráči – brankár Matúš Macík (Sigma Olomouc), Matúš Kmeť (AS Trenčín) a Ladislav Almási (FC Achmat Groznyj). "Tieto odchody sú veľmi bolestivé, nič iné nám ale nezostáva, len sa s nimi vyrovnať a nahradiť ich novými chlapcami," podotkol Haspra a k brankárskemu postu uviedol: "Krajčírik má všetky predpoklady, aby stopercentne nahradil Macíka. Či sa to podarí, ukáže až budúcnosť. Je to však kvalitný gólman a výborný človek."      

Suverénne najskúsenejším mužom v kabíne MFK je kapitán Ján Maslo, ktorý prednedávnom oslávil 35. narodeniny. "V kádri máme veľa mladých hráčov, no je tam aj stredná generácia. Káder je vhodne poskladaný, pričom noví chalani sa rýchlo aklimatizovali. V Ružomberku však nikdy nebol problém v šatni. Mladíci ešte potrebujú nabrať nejaké skúsenosti v mužskom futbale a verím, že pre mužstvo budú prínosom. Sme dobrý kolektív, čo potrebujeme potvrdiť aj na ihrisku a dostať sa do prvej šestky," poznamenal Maslo.   

   

káder MFK Ružomberok pre jarnú časť FL:      

brankári: Jakub Červeň, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik      

obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Matej Čurma, Lukáš Kojnok, Jakub Luka      

stredopoliari: Oliver Luterán, Jakub Rakyta, Dalibor Takáč, Matej Kochan, Adrián Macejko, Marek Zsigmund, Timotej Múdry, Dávid Filinský, Dalibor Takáč, Adam Brenkus, Peter Ďungel, Tomáš Kubík      

útočníci: Martin Regáli, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Rastislav Kružliak, Martin Boďa      

príchody: Oliver Luterán (FK Poprad), Jakub Luka (MŠK Žilina), Rastislav Kružliak (skončenie hosťovania v FK Dubnica), Tomáš Kubík, Adrián Macejko, Jakub Rakyta (všetci z vlastného dorastu)      

odchody: Matúš Macík (Sigma Olomouc), Matúš Kmeť (AS Trenčín), Ladislav Almási (FC Achmat Groznyj – Rus.), Alex Holub (Tatran Liptovský Mikuláš – hosť.).      

prípravné zápasy:      

MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:2      

Ružomberok – MFK Dukla Banská Bystrica 2:4      

Ružomberok – Partizán Bardejov 3:0      

Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa – Ružomberok 2:0      

Ružomberok – FC Košice 1:0