Pohronie vstupuje do jarnej časti až s dvanástimi novými hráčmi

Pohronie vstupuje do jarnej časti až s dvanástimi novými hráčmi

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa vstupujú do jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021 z poslednej priečky v tabuľke o týždeň skôr než ostatné tímy. V sobotu 6. februára privítajú v dohrávke z jesene doma Nitru a v utorok 9. februára cestujú do Zlatých Moraviec, kde má domovský stánok Sereď.

Káder počas zimnej prestávky prešiel výraznou obmenou. Odišlo osem futbalistov, prišlo až dvanásť. Novým športovým manažérom sa stal Štefan Zaťko, ktorý na štvrtkovej tlačovej konferencii v Žiari nad Hronom ozrejmil dva ciele klubu: "Základným krátkodobým cieľom je záchrana vo Fortuna lige. Tomu sme prispôsobili aj káder, ktorý má byť konkurencieschopný, aby sme najvyššiu súťaž v tomto regióne udržali. Dlhodobým cieľom je postaviť mužstvo prioritne na slovenských, resp. česko-slovenských hráčoch. Je to naša filozofia s dôrazom na kvalitu. Keďže zimná pauza bola krátka, museli sme vsadiť na zahraničné posily a hráčov, ktorí budú pôsobiť u nás pol roka. V súčasnosti je v mužstve jedna tretina hráčov, ktorí by mali v klube pôsobiť dlhodobejšie, dve tretiny majú za úlohu priniesť do tímu okamžitú kvalitu, aby sme naplnili krátkodobý cieľ."      

Novými posilami v FK Pohronie sú brankár Libor Hrdlička (hosťovanie z Karvinej), obrancovia Samuel Jenat (Petržalka), Willie Britto (hosťovanie z FC Zürich), Andrej Štrba (L. Mikuláš) a Thomas Heurtaux (Švajčiarsko, voľný hráč). V strede poľa budú pôsobiť Ismael Dao (Pobrežie Slonoviny, akadémia), Mallé Ladji (Mali, akadémia), Élie-Gaël N'zeyi Kibonge (Francúzsko, voľný hráč) a Martin Adamec (Nitra). V útoku sú novicmi Petr Galuška (hosťovanie z Karvinej), Adler da Silva Parreira (Stade Nyonnais, Švajčiarsko) a Ondřej Chvěja (hosťovanie z Ostravy).      

"Káder prešiel väčšími zmenami. Obmena je veľká, razantná. Verím, že sa prejaví a noví hráči nám pomôžu. Na jeseň sme hrali s tromi obrancami, teraz s príchodom nových futbalistov sa nám otvára viac možností. Sme pripravení na tri rozostavenia, ktoré by sme chceli na jar používať. Taktika sa bude odvíjať od formy hráčov a hry súpera i taktického zámeru. Aj počas zápasu vieme prebehnúť do iného rozostavenia. Príchodom jedenástich posíl do poľa máme voľné ruky, môžeme byť variabilnejší. Plus Hrdlička posilnil brankársky post. Heurtaux je veľkou osobnosťou so skúsenosťami, pomôže nám nielen na ihrisku, ale aj v kabíne. Veľmi dobre sa ukazuje da Silva Parreira, z Liptovského Mikuláša je dobre pripravený Štrba a verím, že okamžitú kvalitu prinesie i Britto. V útoku Chěja a Galuška naplnili naše určité predstavy. Dve posily z Afriky majú radi loptu a vhodne s ňou manipulujú. Dobre sa ukazuje i Jenat, ktorý určite zasiahne do stretnutí," vyjadril sa na margo zmien v kádri a hry mužstva tréner FK Pohronie Jan Kameník.      

Kapitán mužstva Petr Pavlík mal počas zimy náročnú úlohu. Skĺbiť novicov s hráčmi, ktorí zostali v kádri z jesene. "Prišlo veľmi veľa hráčov, preto sme sa venovali najmä tomu, aby sme sa čo najviac spoznali, aby zahraniční futbalisti pochopili, akú tu máme mentalitu, že sa v kabíne všetci navzájom rešpektujeme. Verím, že sme spravili správnu partiu, ktorá pomôže k záchrane. Ako sme pripravení, ukáže sobota. Všetci sa už tešia na prvý ligový zápas," podotkol český obranca. Vedenie klubu očakáva aj oficiálny vstup nového už avizovaného švajčiarskeho akcionára Loica Favreho. "Proces vstupu nového akcionára je trošku náročnejší, keďže klub vlastnia až dve samosprávy. Získa však časť akcií a stane sa zdrojom stability po finančnej stránke," uviedol pre TASR člen predstavenstva klubu Martin Baláž.      

káder FK Pohronie na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021:      

brankári: Libor Hrdlička, Tomáš Jenčo, Samuel Dovec      

obrancovia: Richard Župa, Samuel Jenat, Willie Britto, Petr Pavlík, Andrej Štrba, Bernard Petrák, Dominik Špiriak, Thomas Heurtaux      

stredopoliari: Ismael Dao, Cedric Badolo, James Weir, Mallé Ladji, Patrik Blahút, Élie-Gaël N'zeyi Kibonge, Martin Adamec, David Bangala, Peter Mazan      

útočníci: Alieu Fadera, Petr Galuška, Adler da Silva Parreira, Ondřej Chvěja      

príchody:      

brankár: Libor Hrdlička (hosťovanie z Karvinej)      

obrancovia: Samuel Jenat (Petržalka), Willie Britto (hosťovanie z FC Zürich), Andrej Štrba (L. Mikuláš), Thomas Heurtaux (Švajčiarsko, voľný hráč)      

stredopoliari: Ismael Dao (Pobrežie Slonoviny, akadémia), Mallé Ladji (Mali, akadémia), Élie-Gaël N'zeyi Kibonge (Francúzsko, voľný hráč) a Martin Adamec (Nitra)      

útočníci: Petr Galuška (hosťovanie z Karvinej), Adler da Silva Parreira (Stade Nyonnais, Švajčiarsko) a Ondřej Chvěja (hosťovanie z Ostravy)      

odchody: 

Peter Chríbik, Kojo Matić, Bonfils-Caleb Bimenyimana, Viktor Vondryska, Michal Obročník, Patrik Jacko, Ivan Audino, Martin Repiský