Futbalisti za Playstation, v nedeľu e-Fortuna liga Challenge

Futbalisti za Playstation, v nedeľu e-Fortuna liga Challenge

Únia ligových klubov, ktorá riadi Fortuna ligu, usporiada v nedeľu turnaj e-Fortuna liga Challenge, do ktorého sa zapojí 12 futbalistov z 12-tich tímov Fortuna ligy.

Ešte pred štartom jarnej časti sezóny Fortuna ligy sa uskutoční atraktívny turnaj e-Fortuna liga Challenge v hre FIFA 21, ktorého sa zúčastní 12 futbalistov z 12-tich klubov našej ligy. Každý hráč bude reprezentovať svoj tím, pričom futbalisti budú hrať z domu. Celý turnaj bude moderovaný a streamovaný na kanáli Twitch či na Facebooku Fortuna ligy. Turnaj sa uskutoční v nedeľu od 15:00, pričom finále je na programe približne o 19:30. Moderátormi budú Slavo Jurko a Tomáš Kotlárik. 

Podobný turnaj sa uskutočnil v apríli minulého roku po vypuknutí celosvetovej pandémie. Víťazom sa stal Dalibor Takáč, ktorý prémiu vo výške 1500 eur za víťazstvo venoval Centru sociálnych služieb Trojlístok v Ružomberku. „Formát si našiel svojich priaznivcov, mali sme na neho veľa pozitívnych ohlasov, preto sme sa rozhodli podobný koncept zopakovať. Nebolo jednoduché dať hráčov dokopy, keďže sú v plnej príprave, o deň skôr nám štartujú dohrávky jesennej časti Fortuna ligy a už o týždeň jarná časť našej ligy. Cieľom je ponúknuť fanúšikom i našim futbalistom zábavný formát, myslím, že v tejto dobe je to obzvlášť dôležité,“ hovorí Milan Ondruš z ÚLK.   

Turnaj je spestrením e-športového ligového konceptu e-Fortuna liga, ktorý odštartoval v januári tohto roka a je zameraný na e-športovú komunitu. V nedeľu si to však nerozdajú e-športovci, ale reálni hráči na jeden deň odložia kopačky a vymenia ich za ovládače k PS4. Pôjde opäť najmä o zábavu, no zároveň má turnaj sociálny rozmer, keďže víťaz, podobne ako vlani, získa finančnú prémiu v hodnote 1000 eur, ktorú venuje neziskovej organizácii, nemocnici či jednotlivcovi, ktorý to najviac potrebuje.   

Systém turnaja   

Futbalisti budú hrať FIFU 21 na konzolách Sony Playstation 4. Každý hráč si vyberie svoj obľúbený svetový tím, za ktorého odohrá celý turnaj. Na úvod sú naplánované základné skupiny. Hráči sú rozdelení celkovo do štyroch skupín podľa reálneho postavenia svojho tímu v tabuľke Fortuna ligy. Do vyraďovacích bojov postupujú ďalej len víťazí skupín. Hrá sa v režime „kick-off overall 90“ vždy na jeden víťazný zápas (Overall 90 je herný režim a znamená, že tímy majú rovnakú úroveň, pozn. red.). Finále je predbežne naplánované na 19:30 hod. V turnaji svieti aj jedno meno hráča, ktorý nemá skúsenosti s Fortuna ligou, Samuel Habodasz z ŠK Slovan je člen belasej „dvadsaťjednotky“. Bude reprezentovať farby svojho klubu, a teda aj výpravu svojich kolegov z kabíny áčka, ktorí sú aktuálne na sústredení v Turecku.    

Zúčastnení hráči   

  • Samuel Habodasz (ŠK Slovan Bratislava) 
  • Sidney Friede (DAC Dunajská Streda) 
  • Vahan Bichakhchyan (MŠK Žilina) 
  • David Hrnčár (ViOn Zlaté Moravce) 
  • Adam Brenkus (MFK Ružomberok) 
  • Martin Mikovič (Spartak Trnava) 
  • Alexander Tóth (ŠKF Sereď) 
  • Róbert Baláži (FC Nitra)
  • Matúš Begala (MFK Zemplín Michalovce) 
  • Jakub Kadák (AS Trenčín) 
  • Lukáš Kučera (FK Senica) 
  • Patrik Blahút (FK Pohronie)