Erik Pačinda mieri z Trnavy do Košíc

Erik Pačinda mieri z Trnavy do Košíc

Slovenský útočník Erik Pačinda mení dres. Zo Spartaka Trnava mieri do FC Košice. O svojom prestupe hovorí ako o splatení futbalového dlhu.

„Pačinda prišiel do Spartaka pred touto sezónou a počas jesene stihol nastúpiť na 12 stretnutí, v ktorých strelil 5 gólov. Sužovali ho však zranenia a svoj potenciál nemohol naplno rozvinúť. Aj preto sa vedenie Spartaka rozhodlo vyhovieť druholigovému FC Košice, ktorý by Pačindu rád videl vo svojom kádri,“ píše sa na oficiálnom webe FC Spartak Trnava.   

"Je to aj také splatenie futbalového dlhu voči Košiciam, keďže som tu začínal," uviedol Pačinda pre oficiálnu klubovú stránku FC Košice. Košický klub nedávno angažoval Jána Kozáka st. na pozíciu športového manažéra s cieľom vybudovať káder, ktorý postúpi do najvyššej slovenskej súťaže. Pačinda by mal patriť k lídrom mužstva, ktoré je po jesennej časti druhej najvyššej súťaže na 5. mieste a na lídra z Banskej Bystrice stráca 12 bodov. 

Erik Pačinda podpisuje zmluvu s FC Košice

"Dovolím si tvrdiť, že Košice patria do prvej ligy a ja dúfam, že my hráči, ale aj tréneri a klub, urobíme všetko pre to, aby sme tam postúpili čo najskôr," povedal 31-ročný zakončovateľ, ktorý v nedávnych rokoch obliekal dresy v Dunajskej Strede, Plzni, Kielcoch či Trnave.