Dávid Guba novou posilou FK Senica

Dávid Guba novou posilou FK Senica

Slovenský futbalový stredopoliar Dávid Guba sa stal novou posilou FK Senica. S fortunaligistom podpísal dvojročný kontrakt. Informovala o tom oficiálna webová stránka Senice.

"Pocity sú výborné, teším sa na novú výzvu. Po dlhšom čase sa vraciam na Slovensko, veľmi sa na to teším. Chcem pomôcť klubu a sebe, pre futbal sú tu výborné podmienky. Dôležité bude, aby som bol zdravý a rovnako tak aj všetci chalani v kabíne," uviedol 30-ročný Guba, ktorý začal s futbalom v Medzilaborciach, odkiaľ pochádza.      

Postupne sa dostal cez Humenné až do Tatrana Prešov, v ktorého drese debutoval v najvyššej slovenskej súťaži. Z Prešova prestúpil do MŠK Žilina. Najúspešnejšie roky kariéry však prežil v AS Trenčín, kde sa dvakrát radoval zo zisku majstrovského titulu a rovnako aj ligového pohára. V roku 2016 opustil AS Trenčín a zamieril do poľského mužstva Termalica Nieciecza. V uplynulých troch sezónach obliekal dres MFK Karviná. V českom tíme nastúpil celkovo v 50 súťažných zápasoch, do streleckej listiny sa zapísal osemkrát. V uplynulej sezóne ho však pribrzdilo zranenie a tak sa vedenie klubu rozhodlo počas tejto zimy s hráčom na rozviazaní zmluvy. "V Česku som sa dohodol na ukončení zmluvy, oslovil ma športový riaditeľ klubu Filip Holec, záujem bol veľký, prakticky už od konca jesene. Som rád, že ponuka prišla, som za ňu veľmi vďačný," poznamenal Guba.      

Holec verí, že Guba pomôže tímu svojimi skúsenosťami. "Dávid je veľmi skúsený futbalista, ktorý vie pomôcť mužstvu svojou rýchlosťou, vie byť nebezpečný vo finálnej tretine ihriska. Získal dva tituly s Trenčínom, má viac ako 200 ligových štartov v Čechách, Poľsku a na Slovensku a preto pevne veríme, že nášmu tímu dokáže pomôcť či už produktivitou na ihrisku, alebo svojou prítomnosťou a najmä charakterovými vlastnosťami v kabíne."