Kluby pozývajú do svojej kuchyne

Kluby pozývajú do svojej kuchyne

Počas reprezentačnej prestávky sa v každom klube našej ligy uskutoční deň otvorených dverí.

Reprezentačnú prestávku využijú fortunaligové kluby na prezentáciu svojich aktivít prostredníctvom Dňa otvorených dverí v rámci projektu Futbalmania. V termíne od 1. do 8. októbra 2017 bude môcť široká verejnosť nahliadnuť do kuchyne všetkých klubov našej ligy.

Kluby sú už od januára 2017 zapojené do celoligového projektu Futbalmania, ktorého cieľom je budovanie vzťahov a výchova fanúšikov na komplexnej úrovni. Prostredníctvom dlhodobo udržateľných a pravidelných aktivít projektu sú vytvorené podmienky pre zlepšenie imidžu slovenského futbalu v očiach verejnosti a celkovo jeho návštevnosti, a to v každom klube Fortuna ligy. Jednou z aktivít je práve aj Deň otvorených dverí (DOD), ktorý mnohé kluby už realizovali v minulosti, ale pre ďalšie to bude premiéra. Zámerom DOD je priblíženie klubu verejnosti, najmä lokálnej mládeži a deťom, ktoré v rámci pripraveného dňa uvidia, čo všetko stojí za futbalovým zápasom či ako vyzerá zákulisie štadióna. Kluby vytvoria sériu aktivít, na ktoré sa pripravovali pod vedením projektového tímu Futbalmania a jeho zahraničných partnerov. Priebeh Dňa otvorených dverí bude veľmi podobný ako poznajú futbaloví fanúšikovia aj z iných oblastí - budú môcť nahliadnuť do klubových priestorov, stretnúť sa s hráčmi či vyskúšať si niektorú z pripravených sprievodných aktivít. Tento program bude pripravený nielen pre deti a mládež, ale samozrejme aj širokú futbalovú verejnosť.

 

Program Dňa otvorených dverí:

1.10.2017
AS Trenčín

3.10.2017
MFK Ružomberok
Zemplín Michalovce         
ViOn Zlaté Moravce

4.10.2017           
Spartak Trnava
FC Nitra
DAC Dunajská Streda

5.10.2017           
Železiarne Podbrezová
MŠK Žilina

6.10.2017           
Tatran Prešov
FK Senica
Slovan Bratislava

 

Dni otvorených dverí v kluboch sú začiatkom komunitných aktivít, ktoré budú kluby v rámci projektu najbližšie dve sezóny pripravovať. Aktivity pre verejnosť budú realizovať priamo futbalové kluby vo svojich komunitách a vo svojich regiónoch. Prebiehať budú vo všetkých kluboch Fortuna liga počas sezón 2017/2018 a 2018/2019. Medzi najviditeľnejšie spomedzi série aktivít budú patriť:

Aktivity na domácich zápasoch
Každý klub bude počas všetkých domácich zápasov vytvárať tzv. „štadiónové aktivity“. Ich hlavným zámerom je zvýrazniť a zlepšiť zážitok z návštevy futbalového zápasu pre primárnu cieľovú skupinu detí a mládeže. Podľa individuálnych možností klubov (stav štadióna, priestory, personálne kapacity) bude na zápasoch vytváraná séria rôznych aktivít – športové súťaže, futbalové aktivity, príprava choreografií, autogramiáda s hráčmi a pod. Tieto aktivity majú zábavno-vzdelávací charakter, okrem zatraktívnenia návštevy pre deti a mládež, bude taktiež nenásilnou formou prezentované slušné správanie na štadiónoch, rešpekt k súperovi či princípy fair-play. Trvalou súčasťou tejto aktivity bude vyhradený sektor v hľadisku so zvýšeným komfortom. Zároveň v pravidelných mesačných intervaloch budú kluby vytvárať tzv. Funzóny s bohatou ponukou súťaží, aktivít či prípravou fanúšikovských aktivít. ·        

Prezentácie na školách 
Druhou zložkou aktivít pre verejnosť sú tzv. „komunitné aktivity“, ktoré spočívajú v prezentovaní klubu priamo v priestoroch škôl, školských centier alebo detských domovov. Napriek názvu teda rozhodne nepôjde len o školy, ale o všetky zariadenia a komunity, kde sa pohybujú a združujú deti a mládež. Prezentácie budú trvať približne 45 minút a zástupcovia klubu budú atraktívnou formou prezentovať futbal ako fenomén dnešnej doby, jeho zaujímavú históriu a najväčšie úspechy slovenského a klubového futbalu. Súčasťou budú rôzne súťaže, kvízy, zábavné aktivity či autogramiáda hráčov klubu. Opäť bude dôležitý zábavno-vzdelávací prístup, kde bude žiakom a študentom nenásilnou formou zdôrazňované slušné správanie, rešpekt k súperovi a princípy fair-play. Všetky potrebné informácie je možné nájsť na našej webstránke www.futbalmania.sk, kde sa zároveň nachádza kontaktný formulár. Všetky školy, ktoré majú záujem sa zapojiť do projektu sú srdečné vítané a po vyplnení kontaktného formuláru získajú bližšie informácie.