Nitra hlási veľkú posilu! K tímu sa pripojil Erik Jendrišek

Nitra hlási veľkú posilu! K tímu sa pripojil Erik Jendrišek

​Účastníka futbalovej Fortuna ligy FC Nitra posilnil Erik Jendrišek. Tridsaťštyriročný bývalý slovenský reprezentant sa dohodol s klubom na jeden a pol roka trvajúcom kontrakte.

Odchovanec ružomberského futbalu ukončil v decembri pôsobenie v gréckom mužstve Olympiakos Volos. "Erik je vynikajúci futbalista a fantastický človek. Svojimi kvalitami pomôže nášmu mladému tímu nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Do dvoch dní sme sa dokázali dohodnúť. Rokovania sa väčšinou týkali nášho nového konceptu v klube a možnosti zotrvať v štruktúrach aj po skončení aktívnej kariéry," povedal pre stránku FC Nitra zástupca klubu Peter Hammer.   

"Rozhodol som sa tak najmä s rodinných dôvodov. V Grécku som bol dlho bez rodiny, navyše cestovanie v súvislosti s koronavírusom bolo čoraz zložitejšie. Rozhodol som sa preto vrátiť na Slovensko. O slovenskej lige mám detailný prehľad. Čo sa týka prestupu, bolo viacero záujemcov, zavážilo to, že Petra Hammera poznám 15 rokov, na začiatku mi pomohol, keď som prišiel ako mladé, 19-ročné, ucho do Nemecka. Teraz mu to môženm splatiť a pomôcť mu vo vybudovaní projektu, ktorý má pred očami," povedal pre oficiálny Youtube kanál FC Nitra Erik Jendrišek. 

Jendrišek nastúpil za slovenskú reprezentáciu na 37 duelov a strelil štyri góly. Počas svojej kariéry si obliekal dresy Hannoveru, Kaiserslauternu, Schalke, Freiburgu, Cracovie Krakov či Xanthi.