V Trenčíne začali so širokým kádrom, v pláne 5 prípravných duelov

V Trenčíne začali so širokým kádrom, v pláne 5 prípravných duelov

So širokým, vyše 35-členným kádrom odštartovali v stredu na Troch kráľov s prípravou na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy 2020/2021 v Trenčíne.

 Až neskôr sa k mužstvu pripoja Abdul Zubairu a Ahmad Ghali, belgickému trénerovi Stijnovi Vrevenovi nebol k dispozícii ani dlhodobo zranený Philip Azango. Dobrou správou je predĺženie zmluvy s brankárom Igorom Šemrincom do konca aktuálnej sezóny, v tíme naopak skončili David Depetris a Marián Pišoja. Kompletne nový výstroj aj s novým klubovým logom si prevzali tiež nové tváre Samuel Lavrinčík, ktorý prišiel zo Slovana, bývalý Ružomberčan Matúš Kmeť či dvojica mladých ghanských reprezentantov a nástupcov Osmana Bukariho v AS Joseph Amoah a Rahim Ibrahim (Acra Lions). Do tréningového procesu sa zapojí aj fanúšikom dobre známa tvár, keď sa po viac ako piatich rokoch vrátil brazílsky stopér Ramón Rodrígues da Silva.      

Ešte pred úvodnou tréningovou jednotkou sa všetci hráči i celý realizačný tím podrobili koronavírusovým testom, všetkých vyše 50 vzoriek bolo negatívnych. V klube zvolili prípravu výlučne v domácich podmienkach, aby odizolovaním eliminovali riziko nákazy COVID-19. Od štvrtka sa začne ostrá dvojfázová príprava, v rámci nej odohrajú Trenčania aj tri prípravné zápasy v zimnej Tisportlige.  

"Situácia nám jednoznačne velí, aby sme zostali v domácich podmienkach. Aby sme skúsili mať situáciu čo najviac pod kontrolou. A aby sme boli zodpovední, pretože každé vynechanie hráča z desaťdňového tréningového cyklu je strašne veľa na to, aká krátka je príprava. Urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili v domácich podmienkach čo najplynulejší priebeh prípravy. Mám veľmi dobrý pocit a som spokojný s doplnením kádra. Mám dobrý pocit z našich mladých chalanov, ktorí sa chytili v posledných zápasoch jesennej časti. Cítim, že prichádza nová energia a verím, že sa to bude rozvíjať. Chcel by som vidieť Trenčín vo víťaznej mentalite a v dominantnom a jasnom futbale, ktorým sa vždy prezentoval," povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.  

Generálny manažér AS Róbert Rybníček predstavuje aj rastúci štadión (foto: TASR)

    

Trenčín, ktorému v tabuľke FL po jeseni patrí deviata pozícia odohrá aj prípravné duely so Skalicou a Blanskom v domácom prostredí.      

program prípravných zápasov AS Trenčín:     

utorok 12. januára: AS Trenčín - Spartak Trnava (10.30, Tipsport liga, v Trnave)      

utorok 19. januára: As Trenčín - ViOn Zlaté Moravce (13.00, Tipsport liga, v Trnave)     

utorok 26. januára: AS Trenčín - MFK Skalica (10.30, Tipsport liga, v Trnave)      

sobota 30. januára: AS Trenčín - MŠK Púchov (v Trenčíne)      

sobota 6. februára: As Trenčín - FK Blansko (v Trenčíne)