Štart prípravy v Seredi s novým trénerom, na skúške viacerí hráči

Štart prípravy v Seredi s novým trénerom, na skúške viacerí hráči

Futbalisti ŠKF Sereď v utorok dopoludnia na umelom trávniku v Seredi odštartovali päťtýždňovú zimnú prípravu pred štartom jarnej časti Fortuna ligy už pod taktovkou nového trénera a súčasne športového riaditeľa Františka Šturmu. Do trénerského štábu pribudli aj dvaja noví asistenti – Ján Blaháč a Darko Šuškavčevič.

O kondičnú stránku mužstva sa bude starať Michal Kukučka, ktorý prichádza z mládeže trnavského Spartaka. Trénerom brankárov zostáva Roland Praj. Úvodný zraz sa začal testovaním hráčov na COVID-19. "Hráčsky káder prejde počas zimnej prestávky určitou obmenou, rovnako na trénerskom poste nastala zmena, do tréningového procesu nastupuje hlavný tréner František Šturma, spolu s ním dvaja noví asistenti a kondičný tréner. Od nového trénerského štábu si sľubujeme zlepšenie individuálnej hernej činnosti, ale aj kolektívnej. Chceme hrať atraktívny, kombinačný futbal, byť nebezpečnejší pred súperovou šestnástkou, s väčším držaním lopty na našej strane. Cieľom je zodpovedne sa pripraviť na jarnú časť sezóny a zabojovať o hornú šestku," uviedol generálny manažér klubu Marián Černý pre oficiálny web klubu.      

Na slová generálneho manažéra klubu nadviazal aj František Šturma: "Chceme hrať v inom rozostavení, iným herným štýlom, k tomu však musíme prispôsobiť hráčov, ktorí tu sú. Je tu 32 hráčov zo 14 krajín. Nie je to ideálny stav. Káder chceme postupne zredukovať a doplniť ho 5-6 kvalitnými hráčmi." Za hráčsku kabínu sa k štartu zimnej prípravy a cieľom do jarnej časti Fortuna ligy vyjadril kapitán mužstva Ľubomír Michalík, ktorý v decembri minulého roka predĺžil zmluvu do konca aktuálnej sezóny. "Zimné prípravy už nie sú také dlhé ako v minulosti, špeciálne táto bude veľmi krátka. Dôležité je, aby sme sa počas zimy dobre pripravili, aby nikto nevypadol pre zranenie či koronavírus. Musíme sa o seba starať nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Nedávame si ciele zachrániť sa, práve naopak, chceme sa pobiť o hornú šestku. Postup do TOP6 sa nám už raz podaril, prečo sa nepokúsiť to zopakovať." 

Nový kormidelník ŠKF Sereď František Šturma na prvom tréningu (foto: TASR)     

Prvý tohtoročný tréning absolvovalo 31 hráčov, medzi nimi aj dve nové posily Ondřej Machuča a Stanislav Danko. Okrem nich aj viacerí hráči, ktorí prišli na niekoľkodňovú skúšku. 

Úvodný tréning zimnej prípravy absolvovali: Mathew Yakubu, Ayotunde Ezekiel Ikuepamitan, Tomáš Šípka – Ľubomír Michalík, Martin Mečiar, Martin Slaninka, Nicolas Šumský, Roko Jureškin, Denis Potoma, Filip Pankaričan, Filip Tatranský, Bankole Olawale Adekuoroye, Alex Iván, Alen Mehič, Adam Morong, Miloš Lačný, Stanislav Danko, Ondřej Machuča, Rob Rudonja, Leon Djerdji-Pavse, Rok Mohorko, Ezequiel Fabian Straccia, Warsama Hassan Houssein, Duje Ljubič      

Hráči na skúške: Denis Chudý (brankár) – Dávid Hrubík, Daniel Espinar Vallejo, Marek Kalousek, Šimon Kozák, Marián Pišoja, Alexander Tóth      

Chýbali: Tidiane Djiby Ba, Senad Jarovič, Jasmin Čelikovič, Denis Bušnja (pripoja sa neskôr), Dino Špehar (dlhodobo zranený), Tomáš Hučko (zdravotné problémy)      

Odchody: Filip Duranski      

Plán prípravných zápasov (zdroj: www.skfseredfutbal.sk):      

9. januára: ŠKF Sereď – MFK Skalica (12.00)      

13. januára: ŠKF Sereď – FK Dubnica nad Váhom (13.00)      

16. januára: ŠKF Sereď – MFK Dukla Banská Bystrica (13.00)      

20. januára: ŠKF Sereď – FK Železiarne Podbrezová (13.00)      

22. – 31. januára: herné sústredenie v Turecku – otázne, v štádiu riešenia      

4. februára: ŠKF Sereď – FC Petržalka (Sereď, výkop sa upresní)