Z Ružomberka do Trenčína. Zahraničie je hudbou budúcnosti

Z Ružomberka do Trenčína. Zahraničie je hudbou budúcnosti

Odchovanec ružomberského futbalu Matúš Kmeť bude od jari nastupovať v drese AS Trenčín, kde chce zažiť úspech a jedného dňa sa odraziť do kvalitnej zahraničnej súťaže.

Matúš, prvý prestup v profesionálnej kariére máte za sebou, pozrime sa naň teda detailnejšie. Prečo ste si ako hráč Ružomberka vybrali práve AS Trenčín? 

V Ružomberku mi končila zmluva. Prebehli aj nejaké rokovania s klubom, ale, bohužiaľ, sme sa nedohodli. Aj keď som to ešte stále nemal v Ružomberku uzavreté, ozvali sa mi z Trenčína a ich záujem ma od začiatku nadchol. Zaujal ma nový štadión a predovšetkým práca s hráčmi z hľadiska progresu do budúcnosti, ktorá bola v Trenčíne vždy na vysokej úrovni.    

Cítite v Trenčíne šancu preraziť, prípadne viac sa ukázať aj v očiach zahraničných záujemcov? 

Myslím si, že Trenčín má dobré meno na zahraničnom trhu. Ak sa ukážem v dobrom svetle, môže to vyjsť. To je ale hudba budúcnosti. Teraz sa sústredím len na to, aby som sa dobre usadil, našiel si svoje miesto v zostave a aby som čo najviac hrával a bol prospešný pre tím.    

Lámali vás Trenčania dlho alebo to bolo jednoznačné rozhodnutie? 

Nebolo to hneď jednoznačné, aj keď ponuka ma ihneď oslovila. Keď ste niekde celý život tak ako ja v Ružomberku, neodchádza sa ľahko. Postupom času som bol ale naklonený prestupu až som sa nakoniec rozhodol odísť.    

S akými pocitmi opúšťate Ružomberok a partiu trénera Haspru, vďaka ktorej ste sa vo Fortuna lige v mladom veku etablovali? 

Odchádza sa ťažko, ale taký je futbal. Partia bola v Ružomberku výborná a myslím, že aj s trénermi som mal dobrý vzťah. Rozhodol som sa ale skúsiť niečo nové a už sa teším na pôsobenie v novom klube.  

Matúš Kmeť v súboji s Vladimírom Weissom. Počas jesene naskočil Kmeť do 17-tich zápasov a pripísal si v drese Ružomberka dva góly (foto: TASR)

Ružomberok mal na jeseň lepšiu športovú formu než AS, budete teraz naháňať v tabuľke bývalých spoluhráčov

Vyzerá to tak. Rozdiel je tam ale iba štvorbodový, takže to bude zaujímavé. Hlavne dúfam, že v Trenčíne budeme čo najviac víťaziť.    

Aká má byť vaša pozícia v novom tíme, hovorili ste už aj s trénerom Vrevenom? 

S trénerom som osobne nehovoril, takže sme zatiaľ nerozoberali, aká by mala byť moja pozícia v mužstve. Myslím, že sa to preberie pri našich prvých stretnutiach na začiatku prípravy. Som ale pripravený bojovať v silnej konkurencii o miesto v základnej zostave.    

Ako vyzerajú vaše sviatky, kde strávite Silvestra? 

Sviatky sú teraz kvôli korone inakšie. Navyše, v rodine sa nám stala tragédia, takže nie sú vôbec príjemné. Silvestra už budem tráviť v Trenčíne s priateľkou, ale žiadne oslavy sa diať nebudú.    

Novoročné prianie sa týka viac úspechu v novom klube, či porazenia korony? 

Vždy je na prvom mieste zdravie, takže si určite prajem, aby sa svet vrátil do normálu a mohli sme všetci normálne fungovať a hlavne vidieť ľudí na tribúnach. O nič ale nezaostáva prianie, aby sa mi darilo v novom klube a spoločne aj celému mužstvu, aby sme sa neustále zlepšovali a napredovali. Potom sa to určite prejaví aj na výsledkoch.

Matúš Kmeť je aj slovenským reprezentantom do 21 rokov (foto: TASR)