František Šturma novým trénerom ŠKF Sereď

František Šturma novým trénerom ŠKF Sereď

Novým trénerom a športovým riaditeľom slovenského futbalového fortunaligistu ŠKF Sereď sa stal František Šturma. Tieto funkcie by mal zastávať minimálne do konca jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021.

V Seredi v decembri skončilo trénerské duo Peter Lérant – Igor Obert, s ktorým vedenie nepredĺžilo zmluvy. Klub sa teraz rozhodol nahradiť ho 48-ročným českým lodivodom. Realizačný tím bude ďalej pracovať v zložení dvaja asistenti trénera s najvyššou trénerskou licenciou, kondičný tréner a tréner brankárov. Na pozícii kouča brankárov naďalej zostáva Roland Praj, ostatné mená budú verejnosti známe na začiatku zimnej prípravy, ktorá odštartuje v utorok 5. januára.      

"Veľmi sa teším na novú výzvu, klub chceme po každej stránke viac sprofesionalizovať, nielen po tej športovej. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní a klub posunuli na vyššiu úroveň," povedal pre klubový web Šturma, ktorý už v minulosti na Slovensku pôsobil. V sezóne 2010/2011 v MFK Zemplín Michalovce zastával pozíciu asistenta trénera Vlastimila Petrželu. V júni 2014 sa do Michaloviec opäť vrátil, tento raz už ako hlavný tréner a v sezóne 2014/2015 priviedol Zemplínčanov k historickému postupu medzi slovenskú futbalovú elitu. Ďalšou jeho trénerskou zastávkou bol druholigový FK Poprad, s ktorým sa v sezóne 2016/2017 prebojoval až do semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu.     

Šturma v minulosti pôsobil tiež v FK Baník Sokolov, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Viktoria Žižkov, Arsenal Česká Lípa, Bohemians 1905, FC MAS Táborsko a 1. SC Znojmo. V neúplnej tabuľke FL patrí Seredi priebežne 7. miesto s 19 bodmi. ŠKF v utorok 9. februára odohrá domácu dohrávku 18. kola s FK Pohronie.

František Šturma oslavuje so svojimi zverencami prvé víťazstvo vo Fortuna lige (august 2015, Michalovce zdolali Zlaté Moravce 2:1, foto: TASR)