​Atraktívny šláger, emotívny záver

​Atraktívny šláger, emotívny záver

Bola to rozlúčka s futbalovým rokom, ako sa patrí. Duel Slovana Bratislava so Žilinou (3:2) priniesol množstvo šancí, veľa ostrých súbojov a emócií, obrat vo vývoj, päť gólov a rozuzlenie v nadstavenom čase.

Úradujúci majster a líder tabuľky od úvodu pritlačil, no zároveň ako prvý inkasoval, keď sa presadil Bernát. Po zmene strán belasí odpovedali dvoma zásahmi Daniela, za hostí vyrovnal Fazlagič, no v absolútnom závere stretnutia mal posledné slovo po akcii Čavriča Ratao. Lopta po jeho dorážke len tesne prekročila bránkovú čiaru, čo bol trpký moment pre dobre hrajúcich „šošonov“. Žilinčania prišli o sériu šiestich zápasov bez prehry. Slovan naopak dosiahol šiesty triumf za sebou a zimovať bude na čele tabuľky s päťbodovým komfortným náskokom pred Dunajskou Stredou. „Bol to výborný zápas. Obe mužstvá hrali skutočne veľmi dobre. V prvom polčase sme si vytvorili šance, ktoré sme však nedokázali premeniť. Neboli sme dostatočne efektívni. Po zmene strán sme stále išli za víťazstvom a napokon sme ho aj dosiahli. Rozhodli sme gólom v závere stretnutia,“ hovoril po zápase slovinský kormidelník Darko Milanič. 

Hrdinom stretnutia sa stal krídelník Erik Daniel, ktorý v nedávnych týždňoch prekonal ochorenie COVID-19, a tak ešte nevydrží na ihrisku celý zápas. Na trávniku bol 68 minút, no napriek tomu stihol streliť dva góly. Obzvlášť prvý bol exportný, keď si prihrávku od Nona spracoval na hrudi a loptu priehlavkom poslal do siete. „Bol to veľmi ťažký zápas. Žilina má kvalitné a skutočne kombinačne zdatné mužstvo. Sme šťastní, že sme získali tri body. Je to o to krajšie, že sme víťazstvo vydreli a rozhodli sme v poslednej minúte. Veľmi si to vážime,“ povedal Erik Daniel, ktorý vo Fortuna lige zaznamenal vôbec prvýkrát za Slovan dva góly v jednom zápase. „Ktovie, či to celkovo nebolo prvý raz, čo som dal dva góly. Veľmi som to potreboval.“ Slovanisti ťahajú úspešnú sériu a čakajú ich pekné sviatky. „Takto sme si predstavovali záver ligy. Máme päťbodový náskok, no to samé o sebe nič neznamená. Teraz sa musíme dobre pripraviť na jar, pretože to bude ešte boj.“ 

Erika Daniela nahradil na ihrisku srbský krídelník Aleksandar Čavrič. Ten najskôr opečiatkoval žrď, no v závere bol práve on na začiatku akcie, po ktorej rozhodol Ratao. „Som šťastný, že sme zvíťazili. Ukázali sme, že nášmu tímu nechýba charakter. Máme za sebou pravý šláger. Hral sa energický futbal, ktorému nechýbali emócie, šance a góly. Rozuzlenie prišlo až v poslednej chvíli,“ konštatoval rýchlonohý futbalista. Ešte po ôsmom kole zaostával Slovan za Dunajskou Stredou o päť bodov. Dnes má rovnako veľký náskok na čele súťaže. „Tréner nám povedal, že ak sa nám podarí zvíťaziť v posledných troch zápasoch, dá nám darček v podobe o dva-tri dni dlhšej dovolenky. Boli sme veľmi motivovaní,“ zasmial sa Aleksandar Čavrič.

KLOBÚK DOLU 

Hoci prehrali, vyslúžili si uznanie. Futbalisti Žiliny bojovali s majstrom a lídrom tabuľky ako rovný s rovným. Slovan bol o gól lepší, ale potlesk patrí aj hosťom. „Sme si vedomí toho, že vieme hrať aj lepšie. Napriek tomu sme mali skvelý výsledok na dosah. Žiaľ, v závere sme nešťastne inkasovali, čo ma veľmi mrzí,“ povedal autor prvého gólu MŠK Ján Bernát a na otázku, či sa „šošoni“ až príliš za stavu 2:2 neotvorili a nedoplatili tak trochu na neskúsenosť, odpovedal: „Môže to tak byť, ale ja to vnímam pozitívne. Chceli sme vyhrať. Nebáli sme sa, nestiahli sme sa a teraz sme pykali. Nabudúce to však môže byť inak.“