​Smútok po hetriku a koniec bradatej série

​Smútok po hetriku a koniec bradatej série

Michalovčania zdolali Ružomberok prvýkrát od postupu do Fortuna ligy, víťazstvo vydreli na osemnásty pokus.

Zápas ako zo (zlého?) sna zažil útočník Ružomberka Martin Regáli. Už po prvom polčase mu svietil na streleckom konte hetrik, vôbec prvý v fortunaligovej kariére. Liptáci ale vedenie 3:2 neudržali a zo Zemplína napokon odišli bez bodu. „Ani neviem, čo k tomu povedať. Dáme vonku tri góly a nezískame ani bod, to sa nám nemôže stávať. Mám radosť z hetriku, ale radšej by som bral víťazstvo. Teraz, žiaľ, končíme jeseň tak, ako končíme,“ povedal po zápase trojgólový kanonier hostí.

Strelecké prebudenie zažil už dvoma presnými zásahmi proti Pohroniu, následne sa síce nepresadil doma s Dunajskou Stredou, ale najlepšie si nechal nakoniec. Regáli strelil hetrik na mieste, kde robil prvé fortunaligové kroky v drese MFK Zemplín. „Ja som do každého zápasu motivovaný dostatočne, ale v Michalovciach je to predsa len trochu špecifické. Chcel som vyhrať ešte o čosi viac ako hocikde inde, no nevyšlo to. Mrzí ma to,“ dodal Regáli.

Na slová svojho spoluhráča nadviazal stredopoliar Dalibor Takáč, ktorý odohral rovnako vydarený prvý polčas a mal prsty aj v góloch svojho mužstva. „Sami si za to môžeme. Náš prístup v druhom polčase bol veľmi zlý,“ skonštatoval odchovanec košického futbalu a myšlienku rozvinul: „Nechceli sme už viac inkasovať, ale po chybe v obrane a penalte súper vyrovnal, dostal sa na koňa a už sa to ťažko otáčalo.“

Naopak, obrovská radosť vypukla v michalovskej kabíne, oslavy nemali konca-kraja. Nečudo, Zemplínčania zdolali Ružomberok premiérovo a na lopate tak nemali už iba Slovan. „Pamätám si zápasy, ktoré som tu odohral ešte v ružomberskom drese. V Michalovciach sme vyhrávali alebo remizovali a bolo teda načase, aby sa to otočilo,“ usmieval sa dnes už michalovský útočník Ismar Tandir, ktorý dostal Zemplínčanov do vedenia 2:1. Gól dal pár minút po Filipovi Vaškovi a oba boli ako cez kopirák – hlavičky po rohových kopoch Igora Žofčáka.

„Už bolo načase, aby mi to tam padlo. Počas týždňa sme štandardky špeciálne netrénovali, toto sme mali už dávnejšie nacvičené a som rád, že sa podarili hneď dve,“ poznamenal stopér Vaško, pre ktorého to bol premiérový zásah medzi seniormi. Teší ho o to viac, že jeho tím na záver jesene vyhral. „Dreli sme celý zápas a aj keď bol jeho vývoj hore-dole, zaslúžili sme si víťazstvo. Aj pred zápasom sme sa veľmi hecovali, náš tréner brankárov Marek Rodák odchádza a chceli sme mu tak odchod spríjemniť. Veľmi sa tešíme!“