Skoré uzdravenie obom!

Skoré uzdravenie obom!

Futbalista Slovana Bratislava Myenty Abena utrpel v nedeľňajšom šlágri 17. kola Fortuna ligy proti Spartaku Trnava ľahší otras mozgu. Horšie dopadol trnavský hráč Yann Michael Yao, ktorý má okrem otrasu mozgu aj zlomený jarmový oblúk.

V derby na Štadióne Antona Malatinského tuhla krv v žilách po strete hláv Abenu a Yaa v nadstavenom čase prvého polčasu. Domáceho krídelníka po nebezpečnom zákroku odviezla do nemocnice sanitka, stopér Slovana, ktorého tiež vyniesli z trávnika na nosidlách, dostal od rozhodcu červenú kartu. "CT vyšetrenie našťastie nepreukázalo krvácanie do mozgu či iný vážnejší problém. Už je v domácej opatere s rodinou a v kontakte s tímovým lekárom, s ktorým Myenty priebežne konzultuje svoj zdravotný stav," napísal Slovan na facebooku.      

Dvadsaťtriročný útočník z Pobrežia Slonoviny si nezahrá dlhšie. "Yao má zlomený jarmový oblúk, s tým, že sú tam posunuté viaceré úlomky, ktoré bude nutné kontrolovať a možno sa nevyhne ani operácii, to uvidíme po konzultácii s odborníkmi a po konkrétnejších vyšetreniach. Okrem otrasu mozgu má zlomenú očnicu, čo znamená, že bude mimo hry niekoľko týždňov. Pozitívom je, že už komunikuje s okolím. Všetkých pozdravuje a napriek bolestiam verí, že bude v poriadku," citoval Spartak na facebooku svojho klubového lekára Andreja Hojera. Po neskorších vyšetreniach padlo rozhodnutie o operácii. "Yao sa nevyhne operácii. V utorok ho čakajú predoperačné vyšetrenia a v stredu prevoz do Bratislavy, kde podstúpi stomatochirurgický zákrok, keďže zlomená jarmová kosť je vtlačená smerom dnu," píše sa na oficiálnej stránke Spartaka. 

Slovan vyhral na ihrisku Spartaka 3:0 a po 17. kole má na čele tabuľky už päťbodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou.