​Víťazstvo v derby a titul jesenného majstra

​Víťazstvo v derby a titul jesenného majstra

Futbalisti Slovana Bratislava prezimujú na čele tabuľky. Belasí zvíťazili v derby na ihrisku Trnavy presvedčivo 3:0 a jedno kolo s predstihom si zaistili titul nepísaného jesenného kráľa. Šnúru víťazstiev natiahli na päť zápasov.

Za víťazstvom na trávniku rivala išli pevným krokom a z rytmu ich nevyrušilo ani vylúčenie stopéra Myentyho Abenu. „Nie vždy sa vám podarí vyhrať derby 3:0 po dobrom výkone na súperovom trávniku. Sú to úžasné pocity pre nás a tiež našich fanúšikov. Od úvodných minút sme si vytvárali veľmi veľa šancí. Skórovali sme a priebeh hry sme absolútne kontrolovali. Aj v oslabení sa nám podarilo skórovať. Z výsledku máme obrovskú radosť,“ netajil spokojnosť tréner Darko Milanič. Logicky menšiu radosť mal trnavský kormidelník Norbert Hrnčár: „Trápili nás starosti pri skladbe defenzívnej formácie. Aj z toho plynuli naše chyby a nepresnosti. Úvod do zápasu sme nezvládli. Za stavu 0:2 sme sa snažili ešte niečo spraviť s výsledkom, streliť kontaktný gól, no to sa nám žiaľ nepodarilo.“ 

Výborný výkon podal útočník Slovana Bratislava David Strelec. Talentovaný mladík sa od úvodu zápasu dostávali do šancí. Pripravil akciu, z ktorej vyplynul otvárací zásah Dávida Holmana z pokutového kopu. Následne sám hlavou po Nonovom rohu pridal druhý gól. Skóroval prvýkrát v derby. „Naše víťazstvo je zaslúžené. Dvakrát sme sa presadili už do prestávky. Po červenej karte sme v druhom polčase museli siahnuť na dno síl. Ukázali sme charakter, hrali sme obetavo a pozorne. V závere sme ešte zásluhou Ibiho Rabia využili brejk,“ povedal útočník reprezentácie do 21 rokov, ktorý si veľmi cenil prvý gól do trnavskej siete na seniorskej úrovni. „V Slovane som odmalička. Derby beriem aj ja špecificky. Škoda, že naň nemohli prísť fanúšikovia,“ doložil. 

Radosť z víťazstva mal aj obranca Lukáš Pauschek. „Boli sme živší ako súper, viac sme držali loptu na kopačkách, z čoho pramenili dva góly. Následne si mali slabší úsek zápasu, keď sme Trnavu pustili do hry a do toho prišlo vylúčenie Abenu. Vedeli sme, že v druhom polčase to bude ťažké, ale víťazstvo sme ešte poistili tretím gólom.“ Menej spokojný po stretnutí bol už trnavský brankár a kapitán Dobrivoj Rusov. Okrem prehry ho škrela aj skutočnosť, že Trnava neskórovala proti Slovanu už v siedmom zápase za sebou. „Zápas nám nevyšiel, rozhodli dva góly do prestávky. Nemali by sme inkasovať z rohu. Za stavu 0:2 sa so zápasom už dalo len ťažko niečo urobiť. Po zmene strán sme síce mali o hráča naviac, ale chýbalo nám aj šťastie. Naša séria so Slovanom je frustrujúca. Ak by mi niekto niečo také povedal na jej začiatku, asi by som ani neveril. Ukazuje to dominantnosť nášho rivala, ktorý má teraz ozaj silný tím, ale zrejme to ukazuje niečo aj nám,“ uviedol po stretnutí brankár Dobrivoj Rusov.   

HOROROVÁ ZRÁŽKA 

Bol to moment, o ktorom sa po stretnutí hovorilo najviac. Domáci Yann Michael Yao a hosťujúci Myenty Abena zostali ležať na zemi po nešťastnej zrážke hlavami. Stopér Slovana Bratislava zasiahol nechtiac súpera tak tvrdo, že po fraktúre v tvárovej časti bude musieť Yao podstúpiť operáciu. Obaja opustili ihrisko na nosidlách a zamierili do nemocnice. Abena dostal na cestu ešte aj červenú kartu. „Tú zrážku som skôr počul ako videl. Bolo to ozaj nepríjemné. Samozrejme, nebol v tom úmysel, vo futbale sa takéto veci stávajú. Dúfam, že obaja budú čo najskôr späť,“ povedal obranca Slovana Lukáš Pauschek.