​So zaslúženou remízou obojstranná nespokojnosť

​So zaslúženou remízou obojstranná nespokojnosť

Šláger sobotňajšieho diania vo Fortuna lige hrali v Ružomberku, Liptáci remizovali s Dunajskou Stredou 1:1.

Hoci druhý polčas otvoril hlavičkový gól Kostadinova, domáci sa z víťazstva netešili. Druhý tím tabuľky zapol na vyššie obrátky a striedajúci Ramirez nielenže vyrovnal, ale v závere trafil aj žrď. „Bolo to nervózne, pri žrdi Ramireza som mal veľmi zlé pocity,“ hodnotil duel tréner Ružomberka Ján Haspra. Poslednou strelou zápasu bol však priamy kop Adama Brenkusa v 94. minúte, ktorý mohol zvrátiť víťazstvo na stranu jeho tímu. „Veľmi som túžil po tom, aby skóroval, prial som mu to, ale nič sa nedeje. Bol to dobrý zápas a hoci remízy z duše nemám rád, táto je zaslúžená,“ dodal ružomberský tréner.

V podobnom duchu sa vyjadril aj Hasprov náprotivok Berndt Storck, ktorého tím ale tretíkrát v rade nezvíťazil. „Bol to obojstranne otvorený duel. Ružomberok po polčase rýchlo viedol a potom sme dali všetko do snahy vyrovnať. Náš štýl hry bol fajn, mali sme aj smolu v poslednej minúte pri trafenej žrdi,“ hodnotil nemecký kouč. Je však potrebné poznamenať, že žrď trafil v priebehu druhého polčasu okrem Ramireza aj domáci Martin Regáli. „Je to veľká škoda. Vzhľadom na to, že sme viedli, mohli sme uhrať všetky tri body. Niet však pochýb o tom, že remíza je zaslúžená,“ povedal na margo výsledku Regáli.

Brankár hostí Martin Jedlička bol v permanencii a predviedol viacero dobrých zákrokov, na Kostadinovovu hlavičku zblízka však nemal nárok. „Vo vyrovnanom zápase sme mali loptu pod kontrolou a vieme, že sme mohli vyhrať. Škoda, že sa po zatlačení súpera podarilo iba vyrovnať na 1:1, ale či nám budú body chýbať, to sa ukáže až na konci sezóny,“ povedal český gólman, ktorého tím opäť zakopol v naháňačke za Slovanom, ktorý má k dobru derby zápas proti Trnave. „So Slovanom budeme hrať ešte trikrát, takže strata nie je veľká. Rozhodne však chceme uspieť už v utorok proti Senici!“