Týždeň blbec pre DAC. Kalmár: Nesmieme klesať na duchu

Týždeň blbec pre DAC. Kalmár: Nesmieme klesať na duchu

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda majú za sebou výsledkovo neúspešný týždeň. V jeho strede prehrali v dohrávke 12. kola Fortuna ligy s ŠKF Sereď 0:1, v nedeľu zasa zverenci Bernda Storcka podľahli na domácej pôde ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble 1:3.

DAC tak nevyužil šancu dotiahnuť sa bodovo na vedúci Slovan Bratislava, ktorý má po šestnástich dueloch o tri body viac. "O zápase proti Seredi nechcem veľa hovoriť. Proti Moravciam sme mohli vyhrať, mali sme veľa šancí. Hráme tak, ako predtým, čiže o hernej kríze nemôže byť reč. O čom môžeme hovoriť, je výsledková kríza," poznamenal tréner DAC. Spokojnejší mohol byť jeho kolega z lavičky ViOnu Ľuboš Benkovský, ktorého mužstvo v tejto sezóne zdolalo už tri najväčšie mužstvá ligy – Slovan, DAC a Žilinu. "Nepovedal by som, že sa špeciálne namotivujeme na silnejšie mužstvá. Veľa pracujeme, nie vždy nám to vyjde, ale stále sa pripravujeme tak, aby sme boli úspešní. Som rád, že sme zvíťazili nad silnými súpermi. Je to aj tým, že máme v tíme skvelých hráčov," konštatoval tréner ViOnu.      

Gólovo sa za DAC presadil iba kapitán Zsolt Kalmár, ale jeho desiaty presný zásah body nepriniesol. "Nesiem vinu pri prvom góle, namiesto istoty som chcel dať rizikovú prihrávku, a taký je futbal, že z toho inkasujeme. V prvom polčase mužstvo fungovalo dobre, vytvorili sme si veľa príležitostí aj za stavu 0:2, mohli sme to aj otočiť. V druhom polčase sme stratili kontrolu. Chýbali dôležité prihrávky, z ktorých sme si mohli vytvoriť šance. Gratulujem Zlatým Moravciam, výborne bránili a z troch protiútokov dali tri góly. Ideme ďalej, musíme zvíťaziť v Ružomberku. Nebude to jednoduché, ale nesmieme klesať na duchu," burcoval maďarský reprezentant.      

Kapitán ViOnu Tomáš Ďubek si pochvaľoval víťazstvo nad ašpirantom na titul. "V Dunajskej Strede sa nevyhráva každý deň. Veľké víťazstvo, krásny deň. Všetko klaplo. Pomerne rýchlo sme sa dostali do dvojgólového vedenia, aj keď potom prišla penalta a súper znížil. Cítili sme, že dnes to môžeme zlomiť, môžeme tu vyhrať. Nakoniec sa to potvrdilo. Bol to v našom podaní výborný výkon. Všetci sme ťahali za jeden povraz a získali veľmi dôležité tri body."      

Zlaté Moravce sú už na štvrtom mieste tabuľky, v ďalšom kole sa predstavia na pôde Senice. "Tabuľka je veľmi nabitá. Ak chceme byť hore, musíme zbierať body aj vonku. Tri body sú fantastické, ale ak to nepotvrdíme aj v ďalšom zápase, nebudú nič znamenať," dodal Ďubek.