Slovan zvládol rolu favorita, Trenčín potvrdil progres

Slovan zvládol rolu favorita, Trenčín potvrdil progres

Futbalisti Slovana Bratislava sa udržali na čele ligy. Belasí zvíťazili štvrtýkrát za sebou, tentoraz si poradili s desiatym Trenčínom 2:0.

Belasí išli do vedenia z pokutového kopu. Po faule Ghaliho na Holmana sám faulovaný hráč otvoril skóre. Po zmene strán sa hostia zlepšili, Tučný z priameho kopu trafil brvno a domáci dali definitívnu bodku za stretnutím až v situácii, keď AS dohrával s deviatimi hráčmi. Pre zranenie lýtka nedokončil zápas Pirinen. Keďže hosťujúci kouč Stijn Vreven už vyčerpal všetky striedania, náhrada za fínskeho obrancu už nemohla prísť na ihrisko. Navyše, v druhom polčase ešte dostal červenú kartu kapitán El Mahdioui. 

„Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme boli agresívni, vysoko sme napádali, mali sme hru pod kontrolou. Nechýbala nám aktivita s loptou aj bez nej. Žiaľ, absentovala nám finálna prihrávka. Po zmene strán to už nebolo ideálne. V medzihre sme predviedli niekoľko ľahkých strát a technických chýb. Nevyužili sme príležitosti na protiútoky, nemali sme to pod kontrolou. Dôležité je, že vďaka našej obrane sa súper nedostal do veľkého počtu šancí a zápas sme doviedli do víťazstva,“ povedal tréner úradujúceho majstra a lídra tabuľky Darko Milanič. 

Hrdinom súboja sa stal autor dvoch gólov Dávid Holman. „Máme za sebou náročný zápas. Trenčín hrá sympatický futbal, nesnaží sa len ničiť snahy svojho súpera. Tréner pripravil dobrú taktiku a dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo. Čo sa týka penalty, z môjho pohľadu to bolo jasné. Súper trafil najskôr moju nohu a až potom loptu. Nebál som sa nepísaného pravidla, že faulovaný hráč nesmie kopať penaltu. Zobral som to na seba a skóroval. Na druhom góle má zásluhu najmä Čavrič, ktorý predviedol výbornú akciu. Prihral loptu pod seba a mne približne z desiatich metrov zostávalo už len poslať ju do protipohybu brankára,“ povedal maďarský reprezentant. 

V čase, keď hral Slovan slabšie, potvrdil opäť svoj kredit brankár Dominik Greif, ktorý vyriešil niekoľko nebezpečných situácií. „Aspoň som to neodstál a úplne som nezmrzol. Z našej strany to bolo fajn. Od začiatku zápasu sme vysoko napádali súpera. Trenčín sa v prvom polčase ťažko dostával cez stredovú čiaru, potom nám už asi chýbali sily a aj hostia sa dostali do medzihry,“ poznamenal slovenský reprezentačný brankár Dominik Greif. 

Trenčín prehral, ale jeho omladená zostava naznačila zlepšenie. „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme mali prílišný rešpekt, neboli sme dôrazní a inkasovali sme z penalty, ktorá podľa mňa nebola. Po prestávke to už bolo inak. Zahodili sme rešpekt, boli sme zdravo agresívni, no mali sme aj trochu smolu. Trafili sme brvno. Je ťažké prijať prehru, ale teším sa, že naši mladíci ukázali, že máme svetlú budúcnosť,“ povedal tréner AS Stijn Vreven.   

HROZIVÝ FAUL BEZ NÁSLEDKOV 

V 82. min prišiel moment, ktorý vyvolal vášne. Hosťujúci kapitán Achraf El Mahdioui nechtiac kopačkou do hlavy zostrelil Ibrahima Rabia. Ten to našťastie rozchodil a zápas dohral, stredopoliar Trenčína dostal červenú kartu. „Nevidel som ho, pretože som sledoval loptu. Ibrahim je nízky a keď sa prikrčí, niečo takéto sa môže stať. Myslím si, že by stačila aj žltá karta,“ povedal El Mahdioui. „Náročné pre rozhodcu. Rabiu je nižší a El Mahdioui dal vyššie nohu. Určite ho nevidel a neurobil to schválne. Našťastie sa nikomu nič nestalo,“ komentoval túto situáciu brankár Slovana Dominik Greif.