Preview: Šláger MOL Aréne, Slovan s povinnou jazdou

Preview: Šláger MOL Aréne, Slovan s povinnou jazdou

Pozvánka na zápasy 16. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Žilina (sobota, 14.00) 

Predposledný tím tabuľky MFK Zemplín Michalovce nazbieral zatiaľ trinásť bodov a v pätnástich zápasoch iba dvanásťkrát skóroval. Ofenzíva východniarov má najslabšie čísla v celej súťaži, o tri góly viac dala Senica a ostatní súperi sú ešte ďalej. Je otázne, či sa Michalovčania preberú práve proti Žiline, ktorá je so sériou štyroch víťazstiev vo výbornej forme a užíva si tretie miesto tabuľky. Na duo Slovan - DAC strácajú šošoni sedem bodov, ale možno práve vďaka tomu môžu hrať bez zbytočného psychického tlaku. Navyše, pred štvrtým ViOn-om majú luxusný osembodový náskok.

Nitra - Senica (sobota, 14.00) 

Po ďalších turbulenciách v nitrianskom klube ukončil svoju činnosť tréner Gergely Geri a ako hlavný kouč povedie tím do záveru jesene opäť Ivan Galád. Verme, že situácia pod Zoborom sa už čo najskôr upokojí, lebo samotní futbalisti v doterajšom priebehu sezóny nehrali zle. Do spodnej polovice tabuľky ich však zrazila aktuálna forma a séria troch prehier, ktorú potrebujú zastaviť proti Senici. Tím trénera Šoltisa stráca na Nitru tri body a jeho cieľom je dotiahnuť sa na sobotňajšieho súpera. Očakávame vyrovnaný zápas s otvoreným koncom.

Pohronie - Ružomberok (sobota, 14.00) 

Týždeň čo týždeň sa naťahuje séria Pohronia bez víťazstva. Žiarčania uspeli iba jedinýkrát v sezóne, a to je po pätnástich kolách žalostná bilancia. Doma však vedia potrápiť naozaj každého a keď sa zbavia nálepky remízového kráľa, môžu uspieť a napríklad aj odlepiť sa od dna tabuľky. Ružomberok po slabších zápasoch opäť zabral naplno proti Nitre a doma jej nedal šancu (3:0). Až trojica tímov vrátane Liptákov má na konte rovnaký počet dvadsať bodov, čo značí veľký boj o miesta v prvej šestke, keďže ďalšie dve mužstvá strácajú iba po dva body. Aj preto povinnosť velí hosťom zabrať naplno, hoci zápas to bude neľahký.

Sereď - Trnava (sobota, 14.00) 

Duel siedmeho so šiestym je priamym súbojom o pozíciu v hornej polovici tabuľky. Seredčania si po slabších predošlých výsledkoch napravili chuť dohrávkovým víťazstvom 1:0 nad Dunajskou Stredou. V zápase však prišli o vylúčeného útočníka Miloša Lačného. Spartak naposledy práve rovnako proti DAC doma neuspel a z posledných štyroch zápasov tak vyhral jediný. Ani jeden z celkov nemá úchvatnú formu, bude to preto tuhý boj.

Slovan - Trenčín (sobota, 17.00, RTVS) 

Po zaváhaní Dunajskostredčanov proti Seredi cítia Slovanisti šancu získať primát jesenného kráľa Fortuna ligy. Tri víťazstvá v sérii hovoria o ich dobrej aktuálnej forme a pohode, ktorú chcú pretaviť v ďalšie „povinné“ domáce tri body proti Trenčínu. Ten sa výhrou proti Seredi konečne odpichol aspoň na desiate miesto, na Tehelnom poli však budú body zrejme visieť privysoko.

Dunajská Streda - Zlaté Moravce (nedeľa, 15.00, Orange Šport)

DAC potrebuje napraviť zaváhanie a doma ViOn bezpodmienečne zdolať. Zlatomoravčania však patria medzi najpríjemnejšie prekvapenia jesene a aktuálne sú na peknom štvrtom mieste. Ich zodpovedný futbal súperom nevonia, no väčšia hráčska kvalita je predsa len na strane domácich. Najväčší pozor si ViOn musí dať na kanonierov Kalmára s Divkovičom, ktorý skórovali dovedna už sedemnásťkrát. Na druhej strane je 10-gólový Filip Balaj, ktorý však má na konte 5 žltých kariet a  v nedeľu tak nenastúpi. ViOn tak musí nájsť iného strelca.