V Trnave Zápas mesiaca, v Ružomberku o top 6

V Trnave Zápas mesiaca, v Ružomberku o top 6

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy, v rámci ktorého je na programe aj šláger, zápas mesiaca medzi Spartakom Trnava a DAC Dunajská Streda.

Ružomberok - Nitra (sobota, 14.00) 

Zápas siedmeho so šiestym prinesie tuhý boj o jarnú účasť v hornej polovici tabuľky. Liptáci už v troch dueloch po sebe neochutnali víťazstvo, hráči Nitry v dvoch posledných zápasoch prehrali. Pre oboch bude vzájomný duel niesť nálepku šesťbodového, pretože sú konkurentmi v boji o top 6. Nitra má o bod naviac, ale za to horšie skóre s bilanciou mínus deväť. Pod Čebraťom očakávame skôr opatrný futbal s minimom veľkých gólových šancí, ale radi sa budeme mýliť.

Zlaté Moravce - Michalovce (sobota, 14.00) 

To, čo Zemplínčania stratili doma proti Senici, musia opäť naháňať u súperov. V Zlatých Moravciach už dvakrát vyhrali, ale to sa písal rok 2017, čo je pri veľkých zmenách v oboch tímoch prakticky dávna história. Doma Michalovčania v auguste zdolali ViOn 1:0 gólom Phillipsa a práve tento zápas by mohol byť aj pred sobotou smerodajný. Hovorí o vyrovnanosti súperov a v ich dueloch rozhoduje vždy aktuálna forma. Tú majú lepšiu domáci, na piatom mieste sa cítia dobre a určite ho nechcú opustiť.

Žilina - Pohronie (sobota, 14.00) 

Séria troch víťazstiev pridala žilinským mladíkom na sebavedomí a doma proti Pohroniu nemôžu myslieť na nič iné než ďalší trojbodový zisk. Výstrahou im ale určite je prvý vzájomný zápas, v ktorom Žiarčania ešte v auguste vyhrali doma po naozaj skvelom výkone 2:1. Oveľa smutnejší je však pohľad do tabuľky, pri ktorom zistíme, že to bolo doposiaľ jediné víťazstvo Pohronia v štrnástich zápasoch. S ôsmimi remízami je na predposlednom mieste, každý úspech ho však môže vystreliť o jednu či dve priečky vyššie.

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 16.15, RTVS, Zápas mesiaca) 

DAC v auguste zdolal doma Spartak 2:1, Trnavčania v sobotu chystajú odvetu. Doma však nebudú v roli favorita, hoci súboj štvrtého s druhým tímom tabuľky by mohol byť vyrovnaným meraním síl. Dvanásťbodový rozdiel ale hovorí o tom, že opraty by mal držať pevne v rukách DAC, ktorý sa netají majstrovskými ambíciami. Z posledných štyroch zápasov dva vyhral a v dvoch remizoval. Spartak pred týždňom remizoval v divokom dueli v Žiari nad Hronom s Pohroním 3:3 a podobnej prestrelke by sme sa určite nebránili ani v sobotu.

Trenčín - Sereď (nedeľa, 14.00) 

Sme zvedaví, či bude trenčianska cesta hrať so slovenskými mladíkmi pokračovať aj v „domácom“ zápase v Žiline proti Seredi. Nepríjemný súper má o štyri body viac ako s jedenástimi bodmi posledný tím tabuľky vedený Belgičanom Stijnom Vrevenom. Pred týždňom proti kvalitnej a zohranej Žiline trenčianski mladíci neuspeli, hoci aj súperi boli v porovnateľnom veku, ale už ligou ošľahaní. Najslabší na trávniku boli v drese AS opäť skúsení legionári a nie je tak vylúčené, že v nedeľu si Čatakovič a spol. nezahrajú. Sereď je totálne mimo formy, od septembrového víťazstva 3:2 nad Žilinou strieda remízy s prehrami a na plný bodový zisk čaká už dlhých osem zápasov. Obaja súperi preto cítia šancu na úspech a zároveň ho aj veľmi potrebujú.

Senica - Slovan (nedeľa, 15.00, Orange Sport) 

Výhra 1:0 v Michalovciach bola už treťou senickou na trávnikoch súperov, kde Záhoráci nazbierali v siedmich zápasoch desať bodov. Pre porovnanie, doma získali v rovnakom počte duelov iba polovicu a vyhrali jedinýkrát. Z pohľadu domácich zápasov je Senica v tabuľke posledná a bude ťažké to zmeniť, keďže v nedeľu privíta Slovan. Líder tabuľky je prvý iba o skóre pred DAC, ktorý však stále má k dobru zápas proti Seredi. Belasí naposledy v ťažkom dueli zdolali ViOn 2:1. So Senicou neprehrali od roku 2014 a v lige to bol ich jediný neúspech s týmto súperom. Aj preto budú v nedeľu opäť v pozícii jasného favorita.