Hráč mesiaca Almási: „Trofej si dám vedľa hetrikovej lopty“

Hráč mesiaca Almási: „Trofej si dám vedľa hetrikovej lopty“

Už dávnejšie sme informovali, že Ladislav Almási sa stal hráčom mesiaca september Fortuna ligy. Pred zápasom proti Trnave si prebral ocenenie. „Je to pre mňa česť,“ povedal pre Fortuna ligu vysoký útočník MFK Ružomberok.

Reprezentant Slovenska do 21 rokov v drese Ružomberka v septembri doslova exceloval. V troch zápasoch dal štyri góly a zaslúžene získal cenu pre Hráča mesiaca. Pred sobotným zápasom svojho tímu proti Trnave si prevzal ocenenie od FORTUNA a kopačky Adidas od R-Gol.com.   

„Čo to pre mňa znamená? Veľmi veľa. Je to pre mňa česť. Aj keď futbal je tímový šport, individuálne ocenenia si vážim. Takisto si vážim každý hlas aj od poroty, aj od fanúšikov,“ hovorí s pokorou sebe vlastnou Almási. O hráčovi mesiaca vždy rozhoduje mix hlasov odbornej poroty a fanúšikov. Zakončovateľ Liptákov skončil u fanúšikov druhý za Zsoltom Kalmárom z DAC, u poroty však zvíťazil. Na prvé miesto ho zaradili i prezident ÚLK Ivan Kozák či momentálny reprezentačný tréner Štefan Tarkovič. „Sú to známi odborníci na Slovensku. Keď som videl, že ma zaradili na prvé miesto, vyčarilo mi to úsmev na tvári. Veľmi si to vážim,“ priznáva Almási.     

Almási získal unikátne ručne robené sklenené ocenenie pre Hráča mesiaca od partnera Fortuna a kopačky adidas od partnera R-Gol.com. Kde ocenenie skončí?  „Na ocenenie už mám špeciálne miesto, pôjde vedľa lopty, s ktorou som dal hetrik. A kopačky? Ak v nich dám ďalší hetrik, verím, že získam ďalšie podobné ocenenie, potom skončia vedľa trofeje,“ usmieva sa 21-ročný útočník.   

Celkové poradie: Hráč mesiaca september    

  1. Ladislav ALMÁSI (MFK Ružomberok) – 30 bodov (20 porota + 10 fanúšikovia)  
  2. Zsolt KALMÁR (DAC D. Streda) – 24 bodov (13 porota + 11 fanúšikovia)  
  3. Michal FAŠKO (FC Nitra) – 16 bodov (7 porota + 9 fanúšikovia)  
  4. Marko DIVKOVIČ (DAC D. Streda) – 13 bodov (5 porota + 8 fanúšikovia)  
  5. David HRNČÁR (ViOn Z. Moravce) – 12 bodov (8 porota + 4 fanúšikovia)