Zmena na čele ligových kanonierov. Hra s Balajom funguje

Zmena na čele ligových kanonierov. Hra s Balajom funguje

Jedným z príjemných prekvapení v aktuálnej sezóne Fortuna ligy je zaiste počínanie si mužstva okolo najmladšieho trénera v našej lige. ViOn je aktuálne na štvrtej priečke, v uplynulom kole rozprášilo Trenčín 5:0 a po neúplnom 13. kole má najlepšieho kanoniera Filipa Balaja.

 „Hra s Balajom na hrote nám funguje, všetci hráči tvrdo pracujú a on tie góly dáva," hovoril po stretnutí 13. kola Fortuna ligy ViOn – Trenčín (5:0) domáci kormidelník Ľuboš Benkovský. Už pri príchode do ViOnu si najmladší tréner vo Fortuna lige želal, aby sa nehovorilo o jeho veku, no skôr o práci, ktorú vykonáva. S tou musí byť pred reprezentačnou prestávkou spokojnosť. Hra s Balajom na hrote, kreatívnym Ďubekom v strede, neúnavným Hrnčárom na kraji či ďalšími ViOnu vychádza.   

"Dnes sme podali komplexný výkon, každý išiel na 100-percent. Snažime sa hrať pekný, útočný futbal a dnes to vyšlo dokonale. Ja sa cítim veľmi dobre a som rád za každý gól. Teším sa, že som v tabuľke strelcov tak vysoko," povedal Balaj po tom, čo vsietil už druhý hetrik v aktuálnej sezóne. Ten prvý do siete svojho bývalého tímu FC Nitra, tím druhým zostrelil AS Trenčín.   

Filip Balaj je aktuálne s desiatimi gólmi na čele ligových kanonierov pred dvojicou deväťgólových Zsoltom Kalmárom (DAC 1904) a Vahanom Bičachčjanom (MŠK Žilina). Výbornú formu má ale i David Hrnčár, ktorý je so šiestimi asistenciami najlepším ligovým nahrávačom a na delenom piatom mieste v tzv. „kanadskom bodovaní“ (4 góly + 6 asistencií).