Hlasujte za najkrajší Gól mesiaca október

Hlasujte za najkrajší Gól mesiaca október

V októbri padlo vo Fortuna lige celkovo 63 gólov. Vybrali sme pre vás 5 najkrajších z 5-tich tímov. Ktorý sa stane Gólom mesiaca október? Hlasujte za svojho favorita.

Po tretí raz v aktuálnom ročníku Fortuna ligy je tu fanúšikovská anketa Gól mesiaca. Opäť ponúka najkrajšie góly zo slovenských futbalových trávnikov. Gól mesiaca august i september bol v réžii DAC Dunajská Streda, kedy fanúšikovia dali najviac hlasov Ericovi Ramirezovi. Získa DAC trofej aj po tretí raz, alebo ho predbehne niekto zo štvorice slovenských strelcov? Pozrite si výber najkrajších gólov a  hlasujte za svojho favorita.

Volej Mariána Chobota   

Bol to premiérový zásah Mariána Chobota v aktuálnej sezóne Fortuna ligy, no spĺňa tie najprísnejšie kritériá. Utešenú akciu hostí, ktorí sú mimochodom veľmi príjemným prekvapením aktuálneho ročníka našej ligy, zakončil rutinérsky. Prvým dotykom si loptu prehodil okolo brániaceho hráča a z voleja poslal loptu za chrbát Dobrivoja Rusova. Nitra dokázala aj vďaka tomuto gólu zvíťaziť v Trnave 2:0.   

Krásna akcia Žiliny, gól a (ne)radosť Gamboša   

Martin Gamboš bol na konci krásnej akcie domácich Žilinčanov v zápase 10. kola Fortuna ligy proti Trnave. Gól mladého exspartakovca nebol len výstavný, no aj dôležitý. Práve jeho gól rozhodol o troch bodoch pre „šošonov“. Obrovskú dávku zásluhy na premiérovom zásahu Gamboša má jeho spoluhráč Adrián Kaprálik. Pozrite ten prvý dotyk s loptou a následné zaseknutie okolo obrancu. Futbalová paráda, z ktorej sa však Martin Gamboš nemohol z úcty k svojmu bývalému klubu tešiť naplno.   

Spartakovský Kóša prekonal rekord   

Mladý, len 17-ročný, Sebastián Kóša sa gólom do siete Trenčína zapísal do historických štatistík FC Spartak Trnava. V súčasnosti je najmladším strelcom „bílych andelov“, ktorý sa presadil v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Kóšovi sa to podarilo vo veku 17 rokov, 1 mesiac a 11 dní. Avšak, nie len pre tento fakt je Kóša zaradený do ankety Gól mesiaca október, jeho gól znesie prísne kritériá. V čase, keď domáci viedli a čo najviach chceli podržať loptu a natiahnuť čas, zobral mladík zodpovednosť na seba strelou z približne 20-tich metrov rozhodol zápas.   

Regáli nádherný i dôležitý gól   

Útočník Ružomberka Martin Regáli bol na konci fantastického obratu v zápase Liptákov proti Žiline. Hostia viedli, no dvoma gólmi v závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu zverenci Jána Haspru. Ten posledný prišiel až v nadstavenom čase. Martin Regáli si prebral loptu ešte pred šestnástkou, nebojácne do nej vnikol a v koncovke nezaváhal. Nechytateľne poslal loptu za chrbát Samuela Petráša.   

Milimetrový priamy kop Baliča 

Napodobní Andrija Baliča svojho spoluhráča Erica Ramireza, ktorý vyhral anketu Gól mesiaca august i september? Chorvátsky stredopoliar má na to slušnú šancu. Jeho gól do siete Slovanu bol krásny a dôležitý zároveň. V 34. min mal DAC výhodu štandardnej situácie a kým viacerí očakávali, že sa k lopte postaví domáci kapitán Kalmár, zobral si ju Andrija Balič. Jeho pravačka bola neomylná. Dominik Greif v bráne súpera tušil, kam sa lopta bude krútiť, no napriek tomu na ňu nedosiahol. Od žrde zapadla do siete. Pekný futbalový moment.

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti  Fortuna. Anketa Gól mesiaca sa končí vo štvrtok 12. novembra o 23.59 h. Parnermi ankety sú FORTUNAR-Gol.comHuste.tv