Čo rozhodlo? Kadákove rohy a Križanov pohyb

Čo rozhodlo? Kadákove rohy a Križanov pohyb

Futbalisti AS Trenčín konečne zabrali naplno. Na žilinskom štadióne ukončili sériu piatich zápasov bez víťazstva, Ružomberok zdolali po dva a pol roku (3:1) a z posledného miesta poskočili na desiatu priečku. Liptáci prehrali po troch víťazstvách za sebou.

Bolo evidentné, že z belgického trénera Trenčína Stijna Vrevena doslova opadla ťarcha po dlho očakávanom víťazstve. „Toto sme potrebovali. Odohrali sme ozaj fantastický prvý polčas, keď sa nám darilo dominovať na lopte. Súper si síce vypracoval dve šance, ale my sme hrali skutočne tak, ako sa chceme dlhodobo prezentovať. Ružomberok sme vysoko napádali, tlačili sme sa do jeho šestnástky a získavali sme lopty. Začiatok druhého polčasu sa nám už nevydaril, mali sme starosti so súperom, ale druhý gól nás upokojil a napokon sme vyhrali,“ povedal po stretnutí spokojný Stijn Vreven. Trenčín išiel do vedenia 2:0 po vlastných góloch Masla a Čurmu. 

Bolo by to ale veľmi zjednodušené, ak by sme stroho vyhlásili, že domáci mali šťastie. Hráči AS išli trom bodom naproti. Kľúčový podiel na víťazstve mali dvaja muži. Útočník Jakub Kadák poslal dva jedovaté centre z rohových kopov. Na prvú žrď si zas výborne nabiehal Richard Križan, ktorý svojím pohybom a dôrazom sťažil brániacim Ružomberčanom situáciu a tí loptu odvracali len do vlastnej siete. Tretí gól mužstva spod Čákovho hradu strelil Kadák. V závere už Ján Maslo po štandardke Kostadinova len korigoval na konečných 1:3 z pohľadu MFK. „Nebol to ľahký zápas. Oba tímy podali veľmi dobrý výkon, no dovolím si tvrdiť, že najmä v prvom polčase sme dominovali a víťazstvo sme si zaslúžili,“ povedal Jakub Kadák a po tom, čo si v mixzóne vypočul pochvalné slová na jeho rohové kopy, tému otočil: „V poriadku, dali sme po štandardných situáciách dva góly, ale opäť sme aj inkasovali po priamom kope súpera. Musíme na tom zapracovať. Som rád, že som pomohol mužstvu. Verím, že nám toto víťazstvo dodá energiu a že sa čoskoro dočkáme aj ďalšieho triumfu,“ doplnil. 

Spokojnosťou hýril aj Richard Križan. Na rohové kopy Kadáka si výborne nabiehal a ani mu nevadilo, že hoci bol v oboch situáciách veľmi blízko ku gólu, napokon sa do štatistík pripisovali vlastence súpera. „Štandardky nám pomohlo, snáď sme sa aj vďaka nim nakopli ako mužstvo. V predošlých dueloch sa nám totiž strelecky nedarilo. V troch zápasoch sme skórovali len raz. Mám radosť, že teraz sme vyzerali na ihrisku inak,“ povedal Richard Križan a na margo súperových vlastencov – pri ktorých odviedol kus dobrej roboty – dodal: „Sám neviem, kto dal prvý gól. Snažil som sa predskočiť dvoch vysokých hráčov – Masla s Almásim. Je jedno, od koho to padlo dnu. Aj druhý gól bol kuriózny.  Chcel som ísť na prvú žrď, čo máme aj nacvičené. To, že si napokon loptu do vlastnej bránky zrazil hráč súpera, ma vôbec nemrzí. Najdôležitejšie je, že sme si pripísali tri body.“   

TRENČÍN VYHRAL ZASLÚŽENE 

Kvality Trenčína ocenil aj tréner Ružomberka Ján Haspra ml. „Prvý polčas sme nezvládli. Trenčín bol jednoznačne lepší, nepúšťal nás do hry a zaslúžene sa ujal vedenia. My sme mali napriek tomu dve veľké šance, ktoré sme nevyužili. Po zmene strán sme sa postupne rozbiehali a vyzeralo to tak, že môžeme aj v treťom zápase za sebou otočiť výsledok, no v najnevhodnejšom čase súper strelil druhý gól. Mali sme aj ďalšie šance, ale nepodarilo sa nám skórovať a Trenčín pridal tretí gól, čo už bolo naozaj kruté. Aspoň že sme napokon korigovali výsledok. AS vyhral zaslúžene,“ povedal Ján Haspra.