Zápas mesiaca víťaza nenašiel. Chýbali fanúšikovia

Zápas mesiaca víťaza nenašiel. Chýbali fanúšikovia

Futbalisti Dunajskej Stredy si udržali dvojbodový náskok na čele tabuľky. V šlágri s druhým Slovanom Bratislava remizovali 1:1.

Horúco bolo už pred zápasom. Belasí v sobotu informovali, že koronavírus naplno šarapatí v ich šatni. Štrnásť nakazených odhalili antigénové testy. Mimo hry zostal v podstate celý realizačný tím. Úradujúci majster žiadal o odklad zápasu, no testy v deň výkopu neodhalili žiadnych ďalších nakazených, a tak sa mohlo hrať. Aj Dunajskostredčania boli prekvapení, keď sa v zostave objavili až na absentujúceho Medveděva tí istí muži, ktorí víkend predtým dopomohli k víťazstvu (3:0) nad Sereďou. „Čakali sme skutočne inú jedenástku súpera. Slovan nastúpil v silnom zložení, chýbali mu možno dvaja hráči. Vedeli sme, že to nebude nič ľahké. Hral sa skôr taktický zápas, väčšina súbojov sa odohrávala v strede poľa. Veľa šancí nebolo. Tie najväčšie hráči nepremenili. Mrzí nás, že sme nezvíťazili, pretože sme na to mali. Berieme ale aj bod, pretože sme si udržali náskok a to je momentálne to najdôležitejšie,“ povedal po stretnutí stopér DAC Dominik Kružliak. 

Paradoxne, bol to práve on, čo sa postaral o prvý dôležitý moment. V 26. min stretnutia slovanisti rozohrali zaujímavú akciu po ľavej strane. Na jej konci Vladimír Weiss prudkým prízemným centrom poslal loptu do šestnástky a Dominik Kružliak ju nešťastne z prvej poslal pod brvno vlastnej bránky. Na jeseň zaznamenal už svoj druhý vlastenec, rovnako nešťastný moment prežil 24-ročný stopér DAC v Žiline (1:4). Len v týchto dvoch zápasoch Dunajskostredčania nebodovali naplno (9-1-1). „Mrzí ma, že som si opäť pripísal vlastenec. Našťastie, krátko na to skóroval z priameho kopu Andrija Balič a vyrovnal,“ povedal Kružliak. „Mal som hlavu dolu, ale periférne som videl, že si tam niekto nabieha. Ak by z toho nebol vlastný gól, možno by to dorazil niekto od nás,“ komentoval Vladimír Weiss, stredopoliar belasých. 

O tom, že sa budú body deliť, rozhodla štandardná situácia o osem minút neskôr. Nono tesne pred pokutovým územím fauloval Kalmára. Loptu si tentoraz nepostavil maďarský reprezentant, ale pekným oblúčikom s prispením žrde vyrovnal Chorvát Andrija Balič. Zvyšné dianie už gól neprinieslo, a tak zápas vyústil do remízy. „Myslím si, že sme hrali ozaj dobre a mohli sme aj zvíťaziť. Áno, nemali sme toľko šancí ako v predchádzajúcich zápasoch, ale treba oceniť aj defenzívu Slovana Bratislava. Súper zblokoval veľmi veľa striel, navyše veľmi dobre chytal brankár Dominik Greif. My sme ale dominovali a ja som na mužstvo skutočne hrdý,“ poznamenal kapitán lídra tabuľky Zsolt Kalmár. „Dunajská Streda má hráčov, ktorí vedia veľmi dobre kopať priame kopy, čo sa aj potvrdilo. Mrzí nás inkasovaný gól, pretože po vedúcom zásahu sme si mohli urobiť zápas ľahším. DAC má veľmi dobré mužstvo, ktoré hrá pekný futbal. Tento rok to bude ešte zaujímavé. Sme Slovan a do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť. Samozrejme, teraz sme neboli v bežnej situácii. Chalani ale pristúpili k zápasu zodpovedne, no z našej strany to predsa len mohlo byť o chlp lepšie,“ povedal krídelník Vladimír Weiss.   

PODPORA Z LAVIČKY 

Pri neúčasti realizačného tímu viedol Slovan Bratislava z pozície hlavného trénera Stanislav Moravec s asistentom Szilárdom Némethom. Najviac ale bolo v technickej zóne vidieť generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml., ktorý bol na lavičke v pozícii vedúceho mužstva. To pochopiteľne vyvolalo vášne, no šéf belasých obhájil svoje rozhodnutie slovami, že sa rozhodol hráčom pomôcť svojou bezprostrednou blízkosťou. Nepasoval sa do role trénera, mužstvo skôr povzbudzoval. „Som nesmierne rád, že sme to zvládli. Vzhľadom na podmienky sme podali bravúrny výkon. Hráči ukázali charakter, zabojovali za chýbajúcich a tiež realizačný tím. Získali sme cenný bod. Sme radi, že sme to zvládli,“ povedal Ivan Kmotrík ml.