Cez víkend kompletné 10. kolo

Cez víkend kompletné 10. kolo

Futbaloví fanúšikovia sa majú na čo tešiť, hoci si zatiaľ futbal budú môcť vychutnať iba na TV obrazovkách. Víkendové 10. kolo Fortuna ligy sa odohrá v plnom formáte tak, ako bolo naplánované. Plošné testovanie všetkých hráčov a realizačných tímov klubov odhalilo len dva pozitívne prípady nákazy koronavírusom.

Celkovo sa testom podrobilo 375 hráčov a členov realizačných tímov všetkých 12-tich klubov, ktoré sa predstavia počas nasledujúceho fortunaligového víkendu. Piatkové testovanie prebiehalo formou certifikovaných antigénových testov. V kluboch Fortuna ligy sa objavili dva pozitívne prípady. Uvedené číslo len potvrdilo fakt, že kluby Fortuna ligy sú maximálne zodpovedné.   

V prípade pozitívne testovaných postupuje každý klub v zmysle Usmernenia ÚLK v prípade pozitívneho testu na COVID-19  a Manuálu pre kolektívne športy zverejneného na stránke ÚVZ. Tréningový, aj zápasový proces v takomto prípade pokračuje v prísnom karanténnom opatrení, pozitívne testovaní musia absolvovať 10-dňovú karanténu.   

Pravidelné testovanie bude Fortuna liga realizovať pred každým kolom tak, ako to stanovuje Manuál pre kolektívne športy vydaný Úradom verejného zdravotníctva.