​Šošoni prestrihli šnúry DAC

​Šošoni prestrihli šnúry DAC

Základná otázka pred šlágrom 9. kola Fortuna ligy znela: Skončia sa impozantné série dunajskostredských futbalistov? Kolektív DAC v súčte s duelmi z konca minulej sezóny ťahal v našej súťaži desaťzápasovú šnúru víťazstiev. Navyše, so Žilinou neprehral už dvanásť zápasov za sebou. Naposledy zaváhal ešte v októbri 2016, keď počas výstavby MOL arény utŕžil debakel 0:6 v seneckom azyle od vtedy ešte zverencov Adriána Guľu.

„Šošoni“ to dokázali a svojimi jedovatými strelami pretrhli bravúrne šnúry hráčov DAC. Najskôr sa strelecky presadil Iľko, druhý gól pridal Kurminowski a hoci Balič znížil, ešte do prestávky reagoval Bičachčjan. Po zmene strán upravil na konečných 4:1 z pohľadu domácich nešťastným vlastencom Kružliak. „V rámci prípravy sme sa odrazili od nášho zápasu v Dunajskej Strede z konca minulej sezóny, keď sme prehrali 0:2. Práve v tomto dueli náš súper odštartoval skvelú sériu. Mali sme aj vtedy dobré šance. Veril som, že keď sa teraz do nich dostaneme, tak ich využijeme. Podarilo sa nám presadiť sa z protiútokov aj z otvorených priestorov, kde DAC hral s obrovským rizikom,“ povedal tréner MŠK Pavol Staňo. Žilinčania uspeli aj napriek tomu, že im v zostave pre zranenie lakťa chýbal kapitán a útočník Jakub Paur. Veľkú radosť z víťazstva mal muž, ktorý pri jeho neúčasti nosí pásku na ruke, stopér Ján Minárik. Podal výborný výkon, oplýval futbalovosťou aj tvrdosťou. „Víťazstvo nám nesmierne chutí. Boli sme skutočne motivovaní a túžili sme po dobrom výsledku. Sme šťastní, že nám to vyšlo. Tento triumf sa zrodil najmä vďaka našej ochote a agresivite. Veľmi sme túžili po víťazstve,“ povedal Ján Minárik. Zisk troch bodov si nesmierne užíval aj muž, ktorý naštartoval Žilinu za víťazstvom. Krídelník Patrik Iľko otvoril skóre, ale jeho výkon nemôžeme chváliť len v kontexte gólu. Odviedol neskutočné penzum práce. Bol neustále nebezpečný pre bránku súpera, ale zároveň zodpovedne bránil. Nabehal veľmi veľa kilometrov. „Máme radosť, že sme ako prví v súťaži zdolali Dunajskú Stredu. Verím, že takýto výsledok nás môže len nakopnúť do ďalšej práce.  Som veľmi unavený, ale zároveň šťastný. Odmakali sme to a víťazstvo nás teší,“ skonštatoval šikovný krídelník, o ktorom budeme ešte určite veľa počuť. 

Azda o najkrajší moment v zápase sa postaral tvorca hry MŠK Vahan Bičachčjan. Škoda len, že nemohli byť na štadióne fanúšikovia. Po jeho umiestnenej strele k žrdi by určite štadión aplaudoval. „Som rád, že som mužstvu pomohol gólom, hoci mojou prioritou sú víťazstvá. Zaujímajú ma viac ako individuálne štatistiky. Chceme sa stále zlepšovať. Boli sme si vedomí toho, že už dlho sa nám nepodarilo zdolať Dunajskú Stredu. Všetci sme dali do zápasu maximum a zdolali sme súpera, ktorého v tejto sezóne v našej lige ešte nikto neporazil. Chceli sme byť prví, čo to dokážu,“ netajil ambície arménsky reprezentant.   

NA DOBREJ CESTE 

Dunajskostredčania športovo pogratulovali súperovi a z prvej prehry v tejto sezóne rozhodne nerobili problém. „Hrali sme dobre, vytvorili sme si veľa šancí. Jednoducho to nebol náš deň. Súper dobre bránil, podarilo sa mu niekoľko výborných protiútokov, skvele mu zachytal brankár. Stále platí, že sme na dobrej ceste,“ povedal po stretnutí kapitán DAC Zsolt Kalmár.