​Po tesných víťazstvách poriadna nakladačka

​Po tesných víťazstvách poriadna nakladačka

Chyba na strane elektrárni sa postarala pred zápasom o vypnutie umelého osvetlenia a úvodný výkop sa pozdržal o desať minút neskôr. Tento incident akoby domácemu obecenstvu predznamenával, že na zápas sa možno nebude dať pozerať.

Opak bol pravda. Platilo pravidlo, že na dobré si treba občas počkať. Duel Slovan Bratislava – MFK Ružomberok (5:0) splnil prísne kritériá a fanúšikovia belasých museli byť spokojní. Úradujúci slovenský šampión predviedol výkon ako pred výmenou trénera. Liptákom mohol nastrieľať aj viac gólov. „Samozrejme, po výsledku 5:0 môžeme byť iba veľmi spokojní. Zo začiatku to z našej strany nebolo ideálne, no potom sme sa rozbehli. Veľké šance sme mali už ale aj do prvého gólu. Kľúčové bolo, že na konci prvého dejstva chytil penaltu Dominik Greif a hneď po zmene strán sme pridali tretí gól. Ukázalo sa, že sme na tom dobre a strelili sme ešte ďalšie dva góly. Čakajú nás ale ďalšie zápasy a potrebujeme naďalej pracovať v nastolenom trende,“ skonštatoval po stretnutí tréner belasých Darko Milanič. 

V zostave Slovana Bratislava sme videli niekoľko vynikajúcich výkonov. Sebavedomie sálalo z brankára Dominika Greifa, výborne hrala celá defenzíva, vyčnievali autori dvoch gólov Holman a Čavrič. Kvalitu priniesli aj striedajúci hráči Weiss, Strelec či Ratao. Vyzdvihnúť treba ale najmä srbského krídelníka Aleksandra Čavriča, ktorý má – zdá sa – už všetky zdravotné problémy za sebou. Nielenže strelil dva góly, ale svojím výkonom doslova ničil ľavý kraj súpera. „Veľmi dlho som čakal na zápas, v ktorom sa mi bude takto dariť. Teší ma, že som mohol svojimi gólmi pomôcť mužstvu k peknému víťazstvu. Obzvlášť preto, že sme hrali proti súperovi, ktorého nie je ľahké zdolať. Naše predchádzajúce vzájomné zápasy boli skôr o jednom góle. Dobre sme ale vstúpili do stretnutia postupne sme pridávali góly. Nedovolili sme súperovi len brániť a vyčkávať na vhodný moment na protiútok,“ povedal Čavrič. 

Slovan si čiastočne napravil pošramotenú povesť a vyslúžil si potlesk publika, ktorý hráči veľmi potrebovali. V predchádzajúcich vystúpeniach totiž nepodali výkon hodný svojich kvalít. Platí to aj o víťazstve nad Trnavou (2:0), vypadnutie v 2. predkole Európskej ligy po penaltovom rozstrele s Kuopiom sa zrodilo po veľmi biednom predstavení. Belasí zaostali za svojimi možnosťami aj naposledy v Žiline (2:2). „Vládne absolútna spokojnosť. S výsledkom a aj s predvedenou hrou. Teší ma, že na zápas prišlo toľko divákov, koľko úrady povolili. Takisto to, že nám tlieskali. Je dôležité, že si späť získavame ich dôveru,“ skonštatoval obranca Lukáš Pauschek.   

ŠKODA PENALTY 

Ružomberčania mali jedinečnú šancu zdramatizovať vývoj stretnutia, keď za stavu 2:0 tesne pred prestávkou nariadil rozhodca Peter Ziemba pokutový kop po zákroku Bajriča na Gereca. Kapitán hostí Ján Maslo ale ponúknutú šancu nevyužil, jeho strelu brankár Greif vyrazil nohou. „Škoda, mohli sme to zdramatizovať. Pošmykla sa mi noha, ale nejdem sa vyhovárať. Bolo to zle kopnuté. Hneď na začiatku druhého polčasu sme inkasovali tretí raz a potom sa zápas už iba dohrával. Nevyšlo nám to výsledkovo a ani herne. Škoda. Musíme dať hlavy hore,“ povedal Ján Maslo.