Futbalová nedeľa v znamení šlágrov

Futbalová nedeľa v znamení šlágrov

Pozvánka na zápasy 7. kola Fortuna ligy.

Pohronie – Sereď (sobota, 19.00) 

Spolu s líderským DAC je práve Sereď najpríjemnejším prekvapením úvodnej časti fortunaligovej sezóny. Aj vďaka desiatim získaným bodom a zápasu k dobru by mali byť Seredčania na ihrisku Pohronia favoritom, ale tabuľka môže niekedy poriadne zavádzať. Veď práve doma Pohronie do poslednej minúty trápilo Dunajskú Stredu a dokonca zdolalo silnú Žilinu. So šošonmi si však pred reprezentačnou prestávkou poradila aj Sereď a sme zvedaví, či zvládne ďalšiu neľahkú úlohu a bude naďalej naháňať duo favoritov na čele tabuľky.

Trenčín – Nitra (sobota, 19.00) 

Nevydarený úvod sezóny sa môže prihodiť hocikomu, ale byť po piatich kolách stále bez výhry a na poslednom mieste je pre Trenčín už silnou kávou. Aj preto velí talentovanému tímu povinnosť konečne uspieť a proti Nitre by sa to veru mohlo podariť. Nitrančania však hrajú o čosi lepšie ako v nevydarenej minulej sezóne, situácia sa možno už vyjasňuje aj vnútri klubu, a preto si trúfajú na ďalšie prekvapenie.

Trnava – Zlaté Moravce (sobota, 19.00) 

Už pod vedením Norberta Hrnčára vyzvú Trnavčania zlatomoravský ViOn a po sérii troch ligových prehier cielia jednoznačne za trojbodovým ziskom. Výmeny trénerov vo väčšine prípadov tím nakopnú, čo teda pre hostí nie je dobrá správa. V sobotu hrá sedembodový tím proti tabuľkovému susedovi, ktorý nazbieral o jeden bod menej s veľmi podobným skóre s rozdielom mínus 1. Obaja súperi si spravili streleckú chuť v pohári, Trnava vyhrala vo Zvončíne 10:1, ViOn zasa uspel na pôde TJ Jakub 8:1.

Ružomberok – Michalovce (sobota, 20.00, RTVS) 

Zemplínčania veľmi dobre vedia, že práve ružomberský tím je ich kryptonitom a hoci by bolo prirovnanie Michaloviec k Supermanovi prisilným, jeho význam je jasný. Od augusta 2015, kedy sa títo súperi stretli vo Fortuna lige premiérovo, spolu odohrali šestnásť duelov a Michalovce nevyhrali ani jediný. Dnes nemá formu ani jeden z tímov, obaja začali sezónu veľmi zle. Liptáci dokonca v poltucte zápasov ešte ani raz nevyhrali a na desiatom mieste sú vďaka štyrom remízam. Rovnaký počet bodov, ale s jednou výhrou na konte, majú Michalovčania, u ktorých straší predovšetkým sedemnásť inkasovaných gólov v šiestich zápasoch. Kto sa v sobotu večer po zlom lete odrazí k lepšej jeseni?

Žilina – Slovan (nedeľa, 18.00, Orange Šport) 

Po nevydarenej európskej pohárovej púti si to tradiční adepti na najvyššie priečky Žilina a Slovan rozdajú vo Fortuna lige. Vypadnutie šošonov s waleským TNS už možno prebolelo, Slovan sa ešte len musí vylízať z rán po neúspechu s fínskym Kuopiom. Bude zaujímavé sledovať, či v kádri belasých nenastane zemetrasenie, ktoré by mohol spôsobiť tréner Milanič, keďže cieľ číslo jeden jeho tím už nenaplní. Žilinčania sú v tabuľke štvrtí a hoci zaváhali so Sereďou, Nitrou aj Pohroním, tešia aspoň ofenzívnym futbalom s osemnástimi strelenými gólmi. Ušetrili si nejaké aj do siete reprezentačného brankára Greifa?

Senica – Dunajská Streda (nedeľa, 19.00) 

Futbalová paráda, ktorú predviedli Dunajskostredčania proti Jabloncu, zostane v pamäti fanúšikov ešte dlhé roky. Vyradenie českého rivala v Európe však znamená pre DAC ďalší ťažký anglický týždeň, a preto suverénny líder tabuľky môže trochu premiešať zostavou. NA štadióne Senice, ktorá v Slovnaft Cupe šokujúco podľahla Rovinke 2:3, by mohol byť žolíkom moldavský reprezentant Ion Nicolaescu. Vo štvrtok v Európskej lige ako náhradník dvakrát skóroval a v nedeľu môže zažiť debut v našej najvyššej súťaži.